Quantcast

Klaipėdiečius nustebino ženklas paplūdimyje

Antrosios Melnragės pliaže savaitgalį vaikščioję klaipėdiečiai aptiko netikėtą radinį – ženklą, įspėjantį apie duobę ir nurodantį, kad šioje vietoje maudytis draudžiama. Manoma, kad čia jį atnešė bangos.

Antrosios Melnragės pliaže savaitgalį vaikščioję klaipėdiečiai aptiko netikėtą radinį – ženklą, įspėjantį apie duobę ir nurodantį, kad šioje vietoje maudytis draudžiama. Manoma, kad čia jį atnešė bangos.

"Štai kokie pavojai tyko paplūdimyje", – šmaikštavo klaipėdiečiai.

Pliaže vaikščiodami žmonės svarstė, ar ženklas čia guli nuo vasaros, ar jį išmetė jūra, kurią įaudrino prieš kelias savaites praūžusi vėtra Feliksas.

"Gal chuliganai vasarą ženklą nuo kur nors nukabino, čia numetė, o tvarkytojai, pasibaigus sezonui, nepastebėjo ir paliko. Aišku, jį galėjo išmesti ir jūra. Gal vasarą bangos ženklą pasiglemžė, o dabar sugrąžino", – svarstė paplūdimio lankytojai.

Biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktorius Virginijus Urbonas paaiškino, kad tokios lentelės vasarą žymi vietas, kur yra duobė ir maudytis pavojinga. Jos kabinamos ant plūdurų.

Tačiau toks žymėjimas naudojamas ne visose vietose. Kitur apsiribojama užrašu ant plūduro "Duobė".

"Greičiausiai vasarą jūra buvo nunešusi šį ženklą, o per audrą jį sugrąžino. Ne tiek turto bangos yra pasiglemžusios", – tvirtino vadovas.

Anot V.Urbono, nenuostabu, kad ženklas išmestas taip arti kopų. Siaučiant uraganiniam vėjui Feliksas, vanduo plovė kopas. Smiltynėje buvo apsemta vaikų žaidimo aikštelė, kuri gana toli nuo kranto.

Taip pat skendo ir gelbėtojų laikinieji postai, kurie buvo sudėti prieškopyje.

"Žmonės klausė, kada mes spėjome perkelti atrakcionus į kitą vietą – arčiau jūros, kad jie apsemti. Jie nesuprato, kad jūros vanduo taip pakilo", – pasakojo vadovas.

V.Urbonas tvirtino, kad vasarą šie ženklai nukenčia ir nuo poilsiautojų. Drąsesni besimaudantieji nuplaukia prie pažymėtų vietų. Kai kurie net pakimba ant plūdurų.

Chuliganai niokoja ir kitus paplūdimyje pastatytus ženklus. Dalis jų apipaišomi, kiti – sulaužomi. Tačiau V.Urbonas pabrėžė, kad tokie atvejai nėra masiniai.

Šiemet yra numatyta atnaujinti ženklus, tačiau jų skaičius kol kas neaiškus. Laukiama, kol bus patvirtintas miesto biudžetas. Ketinama atnaujinti labiausiai susidėvėjusius ženklus, kurių nebeįmanoma suremontuoti. Tuos, kurie yra išblukę, tvarkys pačios įstaigos darbuotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ei

ei portretas
portalo vadovėliai!Nuimket to žydeiroso feisa su vėjo kursu reklama runkeliam.O tai atidara puslapi ir per veizuolus duod

Hmm

Hmm portretas
Ten kažur dar turi voliotis ženklas "Bibilijos skaitovų draugija", kurį mes te vasarą pametėm. Jei kąnors anas nustebins, prašom pranešti į laikraštį.

Mada

Mada portretas
Jei kokia girta ar pachmelinga zurnalistka pamate zenkla, tai dar nereiskia, jog jis nustebino visa Klaipeda :D Baikit ieskot razinku subinej ir rasykit kazka idomesnio, bo be pagrindinio straipsnio isvis nebera ko skaityti pas jus
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių