Quantcast

Klaipėdiečius nustebino šilauogių kaina

Vasariškų gėrybių išsiilgę klaipėdiečiai traukia į turgavietes. Tačiau pirkėjus nustebino pirmųjų šilauogių kainos. Šiais metais už kilogramą lenkiškų šilauogių prašoma 11–12 eurų, nors pernai Lietuvoje augintų šių uogų kaina siekė 3,5 euro.

Su šilauogėmis turguje konkuruoja lietuviškos mėlynės. Jų litrą dabar galima įsigyti už 3,5 euro. Už 3 eurus iš turgaus namo galima parsinešti vos 250 gramų talpos šilauogių indelį.

Tačiau pirkėjai turguje gali rasti ir pigesnių uogų. Pusė kilogramo lenkiškų kultūrinių aviečių kainuoja 2 eurus. Miškuose natūraliai augančių aviečių kol kas dar nematyti.

Pastarosiomis dienomis trešnių kaina turguje svyravo nuo 2,5 iki 3,5 euro.

Įsibėgėjus vasarai atpigo švieži žirneliai. Šiuo metu pusės litro stiklainis žirnelių su ankštimis kainuoja 50 euro centų. Už pačius pirmuosius šviežius žirnelius buvo prašoma 2 eurų.

Pardavėjai siūlo pirkėjams šparaginių pupelių, kurių pusė litro kainuoja 2,5 euro.

O štai šviežių česnakų kaina siekia net 5 eurus už kilogramą. Viena česnako galvelė sveria apie 70 gramų.

Lietuviški agurkai vis dar parduodami po 80 euro centų. Šiek tiek prastesnės išvaizdos agurkų galima įsigyti už 50 euro centų.

Vidutinio dydžio šviežios bulvės turguje kainuoja 30 euro centų. Visai mažyčių bulvių galima įsigyti ir už 10 euro centų.

Šviežių morkų ryšulėlis kainuoja pusę euro. Pirkėjams siūloma įsigyti salotų, lapinių burokėlių, špinatų, mėtų ir kitų gardumynų.


Šiame straipsnyje: šilauogėsturgusKlaipėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Apetitas

Apetitas portretas
kyla bevalgant..prekybininkai tikrai išnaglėjo, nori per 3 mėnesius užsidirbti visiems metams.

pasiūlymas

pasiūlymas portretas
Pasiūlymas, laikas bokuotuoti turgų, tokių nesamoningų kainų dar nebuvo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių