Quantcast

Klaipėdiečių šventės – be persivalgymo

Panašu, kad šįsyk klaipėdiečių Velykų stalas buvo kuklesnis nei ankstesniais metais. Greitosios pagalbos medikai dirbo įprastu režimu, nepasitaikė ir skundų, susijusių su pasenusiu maistu.

Dažniausiai per parą uostamiesčio greitosios pagalbos stoties darbuotojai sulaukia iki 100 iškvietimų.

Medikų nuostabai, panašus skaičius vyravo ir praėjusių švenčių dienomis.

"Šiemet šventės buvo gana ramios – iškvietimų turėjome lygiai tiek pat, kiek ir eilinę darbo dieną. Velykos niekuo neišsiskyrė nei skambučių kiekiu, nei jų turiniu. Matyt buvo per šaltas oras, kad žmonės galėtų judėti kur nors toliau iš savo namų ir ypatingesnių nuotykių, dėl kurių prireiktų greitosios pagalbos, nebuvo", – teigė Klaipėdos greitosios medicinos stoties vyriausiojo gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė.

Persivalgiusių gyventojų taip pat nebuvo daugiau nei įprastai. Esą veikiausiai žmonės išmoko švęsti saikingai ir kultūringai.

Daugiausia iškvietimų sulaukta šeštadienį – apie 108, sekmadienį ir pirmadienį skaičius nė nesiekė šimto.

Klaipėdiečiai pagalbos prašėsi dėl įvairių sveikatos sutrikimų. Dažniausiai skundėsi pilvo, širdies skausmais, padidėjusiu kraujospūdžiu.

"Palyginti su ankstesniais metais, tai tikrai nedaug", – apibendrino N.Dambrauskienė.

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojai švenčių taip pat neišskyrė. Tarnybos viršininkas Antanas Bauža patikino, kad vartotojų skundų dėl netinkamo, pasibaigusio galiojimo produktų pastarosiomis dienomis nesulaukė.

Pranešimų apie apsinuodijimus maistu, infekcines ligas švenčių metu tarnyba irgi negavo.

Medikai ir kontrolieriai per Velykas nepersidirbo, užtat pareigūnams visas dienas teko tramdyti neblaivius vairuotojus, tradiciškai neišvengta ir buitinių konfliktų, smurto protrūkių. Velykų rytą jauna klaipėdietė peiliu puolė savo sugyventinį ir atsidūrė areštinėje, o sekmadienio naktį Žvejų gatvėje prie naktinio baro užpultas ir sumuštas vyras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių