Quantcast

Klaipėdiečių bendruomenė ėmėsi globoti asiliuką

Klaipėdietės Ritos Kuprelienės raginimas nepalikti kiemuose kalėdinių eglučių atvedė uostamiesčio Vitės kvartale gyvenančius žmones į Klaipėdos zoologijos sodą. Čia draugiški kaimynai pamatė prieš Kalėdas gimusį asiliuką ir pasišovė apsiimti jį globoti.

Vitės bendruomenė jau garsėja Klaipėdoje vieningumu ir susitelkimu. Tai tapo akivaizdu, kai po didžiųjų švenčių šios miesto dalies žmonės į krūvą sutempė iš kiemų išmestas žaliaskares. Kaimynystė su karinių jūrų pajėgų būstine leido tikėtis kariškių pagalbos jas išvežant.

Pilną sunkvežimį eglučių asociacijos „Vitės bendruomenė“ nariai sausio viduryje išgabeno į netoli Klaipėdos esantį zoologijos sodą.

Čia eglutes iškrovę klaipėdiečiai pamatė neseniai gimusį asiliuką.

„Jis mums taip patiko, kad kilo mintis imtis šio gyvūno globos. Bendruomenės nariai rinko asiliukui vardą, daugiausiai balsų surinko Vitis, nuo mūsų gyvenamojo rajono Vitė pavadinimo. Žmonės per dieną surinko pinigus, už kuriuos latvis meistras pagamino lentelę. Joje parašyta, kad mūsų bendruomenė globoja asiliuką Vitį. Tai yra rimtas įsipareigojimas visais įmanomais būdais globoti šį gyvūną“, – kalbėjo R.Kuprelienė.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Trečiadienį bendruomenės nariai su būriu „Vitės“ progimnazijos antrokėlių lankėsi zoologijos sode. Jie nuvežė ne tik lentelę su užrašu. Vaikai dovanojo piešinius, kuriuose vaizdavo sodo augintinius.

Kad bendruomenės narių deklaruojama globa netaptų formalumu, kaimynai pasirūpino atvežti kelis maišus bulvių ir morkų. Jas padovanojo Pikteikių kaime gyvenantis ūkininkas Stanislovas Butkus.

Vaikai nesiliovė glostę asiliuką, džiaugėsi ir čiauškėjo, koks jis gražus ir ypatingas.

„Be galo geras jausmas daryti kažką naudinga kitiems. Kad geras darbas augina kitą tokį pat, įsitikinome viešėdami pas poną Stanislovą. Jis mums ne tik davė daržovių, bet ir pakvietė apsilankyti vasarą, pažadėjo leisti pasistatyti palapines, pasimėgauti gamtos malonumais. O juk viskas prasidėjo nuo liūdnos nuotaikos pamačius išmestas eglutes“, – džiaugėsi bendrais darbais R.Kuprelienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai kad Lietuvos nacionalinis gyvulys - Ožys!

Klausimas

Klausimas portretas
O kur Vytas???negi nepagrojo? Asilo tema labai aktuali rinkimams.

rinkimai

rinkimai portretas
čia visai ne prie ko.O vardas -Vitis,o ne VYTIS.Puikiai žinome ką VYTIS reiškia.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių