Quantcast

Klaipėdiečių apklausa – susisiekimui gerinti

Klaipėdiečiai raginami išsakyti savo nuomonę apie uostamiesčio susisiekimo sistemą ir didžiausias jos problemas. Specialia apklausa internetu tikimasi išsiaiškinti, kaip kelionę iš taško A į tašką B miesto gyventojams paversti patogesne ir greitesne.

Savivaldybė yra numačiusi 2014–2015 metais parengti uostamiesčio susisiekimo plėtros galimybių studiją, kuri turėtų nustatyti Klaipėdos susisiekimo infrastruktūros tendencijas. Planuojama, jog bus sudarytas susisiekimo sistemos tobulinimo planas.

Dėl šios priežasties Klaipėdos miesto savivaldybės Urbanistikos skyrius inicijuoja apklausą, kurios tikslas – dar iki galimybių studijos rengimo pradžios sužinoti visuomenės ir ekspertų požiūrį apie susisiekimo sąlygas mieste. Norima išsiaiškinti esamas problemas, miestiečių poreikius, plėtros galimybes.

Klaipėdos miesto savivaldybės Urbanistikos skyriaus vedėja Mantė Černiūtė-Amšiejienė informavo, kad tokia gyventojams skirta apklausa turėtų padėti geriau suprasti kuo įvairesnių gyventojų grupių poreikius.

„Tikimės, kad ji bus efektyvi ir pagelbės kuriant darnesnę transporto sistemą uostamiestyje. Turbūt, kur bepažvelgsime, atrasime dalykų, kuriuos galima tobulinti ir pagerinti. Gavę atsakymus, norime suprasti, kas aktualu pėstiesiems, dviratininkams, asmenims, besinaudojantiems vandens transportu, viešojo transporto paslaugų teikėjams bei vartotojams. Tik patys visų šių įvardytų grupių atstovai geriausiai žino egzistuojančias problemas ir savo pageidavimus“, – kalbėjo M. Černiūtė-Amšiejienė.

Anot jos, apklausa padės nupiešti visapusišką uostamiesčio susisiekimo sistemos paveikslą.
Klaipėdos miesto savivaldybės specialistai, gavę gyventojų ir ekspertų atsakymus, sieks sudaryti susisiekimo sistemos poreikių „žemėlapį“, kuriame bus įvardytos pagrindinės problemos ir kryptys, kurias reikėtų tobulinti.

Apklausos rezultatai bus taikomi koordinuojant Klaipėdos miesto susisiekimo plėtros galimybių studijos rengimą.

Be to, uostamiesčio gyventojų nuomonė padės rengti vėlesnius teritorijų planavimo ir strateginius dokumentus.
Apklausą numatoma vykdyti iki rugpjūčio 20 d. Į klausimus galima atsakyti internetu, o jei yra poreikis, įmanoma gauti ir popierinį apklausos variantą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AK

AK portretas
Aš tai suprantu, kad neskaitau popiergalio, bet tai ar visi šitai supranta?

miestietė

miestietė portretas
Autobusų eismą iš pradžių visą sujaukė,o paskui daro apklausą.Tai va ir klausiu,kodėl toks blogas susisiekimas su Šilutės plentu?Maršrutinius nuėmėt,tai tada paleiskit tankiau važiuoti 5 maršruto autobusą,o tai intervalas nuo 20 iki 25 minučių.Tai ir kyla klausimas KAM ir KODĖL to eismo sujaukimo reikėjo?

gin

gin portretas
Kodėl paskutinis autobusas į Šilutės pl. yra 22h? Nei vasara kur ilgiau įmanoma pabūt ir pan.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių