Quantcast

Klaipėdiečiams įkyrėjo rytinės spūstys

Kritinė situacija prie miesto centre esančių ugdymo įstaigų varo į kampą. Eismo rebusą prie Karalienės Luizės jaunimo centro ir S.Dacho progimnazijos bandantys išspręsti miesto valdininkai ir pareigūnai vairuotojams žada naujovių.

Šiuo metu svarstoma, ar naikinti vietas, kur galima pasukti į kairę Naujojo Sodo gatvėje. Mat kiekvieną rytą vairuotojai, norintys paleisti vaikus į S.Dacho progimnaziją, stabteli viduryje gatvės, trikdo eismą, sudaro spūstis ir sukelia pavojų visiems eismo dalyviams.

Šią mokyklą kasdien lanko daugiau kaip tūkstantis moksleivių, todėl nenuostabu, kad situacija piko metu čia būna itin įtempta.

Nors prie Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro ir kitų šalia esančių ugdymo įstaigų sustoti vairuotojams negalima, dauguma tėvų nepaiso šio draudimo, nes neturi pasirinkimo.

"Kažin ar reikia kaltinti tėvelius, nes į J.Karoso muzikos mokyklą, Karalienės Luizės jaunimo centrą ar  S.Dacho progimnaziją yra atvežami pradinių klasių mokiniai ar net ikimokyklinio amžiaus vaikai, kurie viešuoju transportu ir pėsčiomis šių vietų pasiekti negali. O saugiai išleisti arba pasiimti vaiką, nepažeidžiant kelių eismo taisyklių, beveik neįmanoma. Palikus vaiką tolėliau, būtų labai sudėtinga pereiti gatvę, nes eismas aplinkui intensyvus ir įsivyrauja chaosas – dalis vairuotojų pradeda važiuoti prieš eismą arba stato automobilius neleistinose vietose", – aiškino vicemeras.

Tai tikra aukso kasykla ir policijai, ir kontrolieriams, išrašantiems baudas už kelių eismo taisyklių pažeidimus.

"Tačiau svarbiausia ne baudos, o saugus ir patogus patekimas į šias įstaigas", – akcentavo A.Šulcas.

Todėl ketvirtadienį miesto pareigūnai su Klaipėdos savivaldybės transporto ir Viešosios tvarkos skyriaus specialistais įvardijo kelias priemones, kurios padėtų palengvinti eismo sąlygas  Naujojo Sodo gatvėje ir šalia esančiose gatvėse.

"Reikėtų aiškesnio ženklinimo, pagalvoti apie posūkių į kairę mažinimą, nes jų yra per daug, įrengti sustojimo vietų, kur būtų galima saugiai išleisti savo atžalas į mokyklą, taip pat reikėtų ryškesnių ir labiau apšviestų perėjų bei "sužiedinti" eismą – kad vairuotojams nereikėtų apsisukinėti ir jie galėtų važiuoti ratu", – vardijo pašnekovas.

Kai kurie paminėti eismo pokyčiai veikiausiai bus įgyvendinti dar šiemet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis: M.Kaimeliui reikia daugiau autobusų

Algis: M.Kaimeliui reikia daugiau autobusų portretas
Labai sausakimši autobusai Maž.Kaimelio stotelėje rytais nuo 7.35 iki 8 val. Neįmanoma įlipti į autobusus 14, 17 ir bendrai, retai tevažiuoja autobusai. Labai daug mokinių su didžiulėmis kuprinėmis, košmaras kažkoks, negi negali savivaldybė daugiau autobusų pro šią stotelę paleisti? Juk iš ligoninės tušti važiuoja 3 ir 15 autobusai, bet jie tušti lekia Liepojos plentu...į M.Kaimelio stotelę neužsuka.... Planuokit protingai !

Statybininkų prospekte taip pat spūstys

Statybininkų prospekte taip pat spūstys portretas
Dar prisideda krovininis transportas !!!

Klp

Klp portretas
Labai paprastas sprendimas. Padaryti privaziavimus su auto kur butu tik isleidziami vaikai ir iskart privalai isvaziuoti. Ty spec sustojimai prie mokyklu kaip yra daugelyje privaciu europos mokyklu. Tiesiog spec kisene.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių