Quantcast

Klaipėdiečiai sulaukė naujų šaligatvių

Beveik 60 metų be šaligatvių gyvenę dviejų Vitės kvartalo namų gyventojai džiaugiasi, kad šį rudenį jiems nebereikės klampoti per balas, prie šių namų pagaliau nutiesti nauji šaligatviai.

Ilgą laiką Švyturio gatvės 4-uoju ir 6-uoju numeriais pažymėti, o prieš porą metų pervardyti į J.Janonio gatvės 26-ąjį ir 28-ąjį, namai pastatyti bene 1962 m.

Tada miesto gatvėmis važinėjo nedaug automobilių. Savo mašinas daugelis laikydavo ne kiemuose, bet garažuose, todėl tarp namų buvo nutiestos siaurutės gatvelės, o prie daugiabučių nepasivarginta įrengti šaligatvių.

Laikai pasikeitė ir jau tris dešimtmečius gyvenama automobilių gausybės laikmečiu.

Vitės kvartalo gyventojai išgirdo, kad šaligatvius prie jų namų ketinama kloti, ir laukė, kada tie pažadai bus įvykdyti.

Pirmaisiais laimingaisiais tapo J.Janonio 26 ir 28 namų žmonės.

Darbininkai plušo sparčiai ir naujųjų mokslo metų pradžios dieną mažieji pėdino į Vitės mokyklą ne tik naujais šaligatviais, bet ir iki šiol šlapia bala po lietaus virsdavusia įvaža tarp šių namų.

Dabar šis ruožas, išklotas trinkelėmis, tapo šviesus ir švarus.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė paaiškino, kad šaligatviai ir takai tarp namų buvo tvarkomi iš miesto biudžeto, skiriant pinigus Klaipėdos miesto daugiabučių namų kiemų infrastruktūros gerinimo 2016–2018 m. programai įgyvendinti.

Tiesa, šiame plane nebuvo numatyta prie šių namų įrengti automobilių aikštelių.

Formuojant kitų metų biudžetą, bus sprendžiama, ar tokiais pačiais šaligatviais galės džiaugtis ir gretimų Švyturio g. 8 ir 10 namų gyventojai.

Atsiradus šaligatviams, ši problema tapo aktualesnė, nes žmonės anksčiau automobilius statydavo ir prie namų, po langais.

Vietų mašinoms padaugėtų, jeigu būtų nupjauti menkaverčiai krūmai priešais šiuos namus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na

Na portretas
Tarybinė Klaipėda. Nors saligatviai nauji, tačiau vis dar skurdas

ezys

ezys portretas
>>>Ita. is kur jus tokia nesamone istraukete? :) Gal yra stendas salia situ namu, kad saligatviu klojimas finansuotas ES lesomis? Juk aiskiai parasyta, kad saligatviu klojimas finansuotas is miesto biudzeto.

Kiemo gyventojas

Kiemo gyventojas portretas
Statėme statėme ir pastatėme,pasakė Kulverstukas t.y sakalienė,o kad masinos nebeprasilenks toj susiaurėjusioj gatvelėj niekam neidomu,kada bus sutvarkytos mašinų laikymo vietos ir pravažiavimai po 30 metų?a ūū pustašnerviai budinai šakalienės ir kongai
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių