Quantcast

Klaipėdiečiai skatinti susimąstyti apie skriaudžiamas moteris

  • Teksto dydis:

Kasmet organizuojamos tarptautinės socialinės akcijos „16 dienų prieš smurtą prieš moteris“ tikslas – atkreipti visų piliečių dėmesį į šį visuomenėje, deja, dar labai paplitusį reiškinį.

Pirmadienį Klaipėdos apskr. VPK Prevencijos skyriaus pareigūnai, kartu su „Taško“ teatro aktoriais Klaipėdos mieste vykdė socialinę akciją skirtą atkreipti dėmesį į smurtą patiriančias moteris bei užfiksuoti praeivių reakcijas į šį reiškinį.

Aktorių poros centrinėse miesto gatvėse vaidino kivirčą, kurio metu vyras neva smurtauja prieš moterį – kaip bebūtų gaila tik apie pusę pro šalį ėjusių praeivių vienaip ar kitaip – žodžiu, ar veiksmu bandė tramdyti smurtautojus.

Deja, neretas tiesiog praeidavo pro šalį ar išvis apsimesdavo nematą stumdomos ir keikiamos moters. Tačiau pasitaikė ir itin pilietiškų žmonių – pirmajai aktorių porai vaidinant kivirčą Tiltų g. greta paminklo "Arka", bemat atsirado visas būrys užtarėjų, stojo netgi pro šalį važiavę automobiliai, kurių vairuotojai šoko skriaudžiamai moteriai į pagalbą. Neabejingų žmonių netruko ir Taikos prospekte, greta autobusų stotelės „mušamą“ moterį ginti stojo ir senyvo amžiaus moterys, ir jaunutė mergina drąsiai pareiškusi ką galvoja apie tokį „smurtautojo“elgesį.

Pasak Klaipėdos apskr. VPK Prevencijos skyriaus viršininko Gintauto Pocevičiaus, šiemet per 10 mėnesių vien Klaipėdos mieste buvo užregistruota 260 pranešimų apie smurtą artimoje aplinkoje, dalis šių pranešimų nepasitvirtina, bet skaičius vis tiek didelis – net viena skriaudžiama moteris yra per daug. Iš tiesų, pareigūnai visuomet skatina piliečius pastebėjusius bet kokias smurto apraiškas, nesvarbu prieš moteris, vyrus, vaikus ar gyvūnus – nedelsiant skambinti 112. Neretai aukos pačios nedrįsta kreiptis pagalbos, tad jūsų skambutis gali išgelbėti kitą žmogų nuo skaudžių pasekmių.

Vienas iš „smurtautoją“ vaidinusių jaunų aktorių teigė, kad nėra svarbu ar smurtaujama prieš moterį ar prieš vyrą – smurtas apskritai yra žemiausia emocijos forma, turi rasti kitų būdų išsakyti savo pyktį. Niekam nieko nevalia mušti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Razinka

Razinka portretas
Neretai vaikštant gatvėmis niekada neteko matyti smurtaujančių , gal čia pervaidnta, nes nenatūralu,o ir tikrai, kai bus tiesa, aplinkiniai pagalvos kad tai vaidinmas, tiesa, besikeikiančių vis dar daugoka, ypač jaunimo, ką tai galėtų reikšti? beje, kalba lietuviškai keikiasi rusiškai, susmastykime.........

Matosi

Matosi portretas
kad čia rašo smurtaujantys vyrai. Ir toliau sliūkinkit pro šalį sakydami kad nereiki daryt meškos paslaugų

KLP

KLP portretas
Yra įstatymas apie kūno sužalojimą,,moterų paminėjimas yra lygių galimybių įstatymo pažeidimas, praš6au pataisyti straipsnį.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių