Quantcast

Klaipėdiečiai siunta: liko be naujos krepšinio lentos

Pačių gyventojų pastangomis ir lėšomis sutvarkytas krepšinio stovas su lenta ir tinkleliu staiga kažkam pradėjo kelti pavojų, todėl buvo pašalintas. Apstulbę žmonės tokį valdininkų poelgį vadino nusikaltimu.

Tvarka pagal reglamentą

Praėjusią savaitę Statybininkų prospekto 22-ojo namo gyventojai liko nemaloniai nustebę, kai pamatė, kad nebėra jų pamėgto krepšinio stovo.

"Trečiadienį sūnus išėjęs į kiemą pamėtyti į krepšį apstulbo – krepšys dingo. Taip, jis tiesiogine šio žodžio prasme prapuolė. Atvažiavo ryte kažkokie darbininkai su specialia technika, išrovė visą krepšinio stovą ir išsivežė su mūsų pačių renovuota lenta, lanku bei tinkleliu. Mes patys šį krepšinio stovą prieš ketverius metus prikėlėme naujam gyvenimui. Darbininkų paklausus, kodėl taip daro, buvo trumpai atsakyta, kad pagal kažkokį potvarkį yra naikinamos visos tarybinės metalinės karstyklės, keliančios pavojų", – problemą dėstė klaipėdietis.

Vyras tikino nesuprantąs, kam ir kokį pavojų galėjo kelti krepšinio stovas.

"Gal trukdė ant žalios vejos automobilius statantiems vairuotojams?" – klausė jis.

Esą šalia styrantys seni supuvę ir išties pavojingi vamzdžiai liko nepaliesti. Vienas jų prieš keletą savaičių net buvo nuvirtęs šalia žaidžiančių vaikų.

Tokie mūsų valstybės tarnautojų poelgiai yra nusikalstami.

"O krepšinio stovas, kurio be specialios technikos net nebūtų pavykę išversti, kažkam užkliuvo. Geriau būtų aplink krepšinio stovą esančią aikštelę išasfaltavę, kad vaikai dar labiau norėtų sportuoti. Tokie mūsų valstybės tarnautojų poelgiai yra nusikalstami", – širdo klaipėdietis.

Penkias pastatys, šimtą šalins

Sunerimęs gyventojas kreipėsi į Klaipėdos savivaldybę, daugiabutį administruojančią įmonę.

"Niekas negalėjo paaiškinti, kas ir kodėl taip pasielgė. Savivaldybė pasiūlė kreiptis į policiją. Kreipiausi, bet buvo atsakyta, kad pareiškimą turi parašyti namo pirmininkas arba administratorius. Vėl biurokratinė siena. Administratorius pasiūlė rašyti pretenziją, o jis ją perduos policijai. Viliuosi, taip ir bus", – teigė vyras.

Šis incidentas Klaipėdos savivaldybės atstovams yra žinomas.

Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėja Inga Kubilienė informavo, kad savivaldybė yra paruošusi tam tikrą planą trejiems metams.

Jame numatyta kasmet įrengti po penkias naujas aikšteles ir pašalinti šimtą higienos normų neatitinkančių ir netinkamų naudoti įrenginių.

Savo siūlymus savivaldybei gali teikti daugiabučių administratoriai, bendrijų pirmininkai ir patys gyventojai.

Esą taip nutiko ir šįsyk – gyventojai patys pareiškė, kad krepšinio stovas jiems nebereikalingas.

Viduryje vejos netinka

"Žmogus, kuris priiminėja prašymus dėl įrenginių demontavimo, atostogauja ir konkrečiai, iš kurio asmens gavome informaciją, negaliu pasakyti. Bet fotofiksaciją aš turiu ir matau, kad toks užsakymas buvo", – sakė I.Kubilienė.

Aptariant šią problemą su vietos gyventojais, galiausiai rastas kompromisas, kad bus atnaujinta vidiniame kieme esanti vaikų žaidimo aikštelė.

"Galbūt būtų galima pastatyti toje vietoje naują įrenginį, bet ten nėra sporto aikštelės, tiesiog viduryje žolės gyventojai pasistatė vamzdinio tipo stovą, kuris neatitinka higienos normų", – komentavo pašnekovė.

Esą gyventojai be krepšinio neliks, juolab kad šiemet Klaipėda skelbiasi esanti Europos sporto miestu.

"Stengsimės sportą užtikrinti vaikučiams, jeigu iš tikrųjų buvo poreikis. O atsitiko taip, kaip atsitiko. Pataisysime situaciją", – žadėjo Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerhard

Gerhard portretas
Koks debilas sugalvojo laikrodzius prie naujojo turgaus?

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Grubliauskai, bliat , paziurek kokios nesamones pas tave vyksta. Uzteks natoms diriguoti, miestas jau kyla.....

Taip

Taip  portretas
Daug kur daro. Joniškės kapinėse, vietoje nudziuvusio , pažymėto seno medžio prie sienos , dabininkai nupjovė tujos , kurios buvo specialiai pakirptos žiemai .
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių