Quantcast

Klaipėdiečiai pasigedo informacijos apie vykdomas statybas

Šalia buvusio tvenkinio, vadinamojo Baikaliuko, atgabenta statybų technika, zuja darbininkai. Šį rudenį čia išdygs didelis prekybos centras, tačiau gyventojai pasigedo informacinio stendo ir tikino nieko nežiną apie vykstančius darbus.

Greta Šilutės prospekto ir Dubysos gatvės sankryžos esančiame sklype 2014-ųjų gruodį užvirė parengiamieji darbai. Sklypo savininkams teko nusausinti tvenkinį, trukdžiusį statyboms. Tąkart verslininkų planais nepatenkinti klaipėdiečiai sukilo. Piketuodami jie reikalavo, kad aplinkinių gyventojų pamėgtas Baikaliukas būtų išsaugotas.

Vis dėlto vandens telkinys buvo nusausintas, užvirė darbai. Prekybos centro statybos projekto koordinatorius Rimantas Grigauskas atviravo, kad procesas kiek užsitęsė, darbus baigti planuojama rudenį.

"Kol kas tai tik pradžios pabaiga. Kažkiek vėluosime. Turėjome finišuoti rugsėjo viduryje, o dabar neaišku, gal spalį. Dėl šiltos žiemos ir lietingų orų į statybų aikštelę neįmanoma įvažiuoti", – aiškino pašnekovas.

Esą dėl vėluojančių darbų tik dabar buvo patvirtintas stendo su informacija maketas, kuris netrukus atsiras statybos teritorijoje.

Šalia būsimo ūkinių ir namų apyvokos prekių prekybos centro buvo planuojama įrengti ir gatvę su šviesoforine sankryža. Vis dėlto, R.Grigausko žodžiais, planai keitėsi.

"Miesto valdžia nutarė geriau įrengti padorią sankryžą Kauno gatvėje, o šioje vietoje jos atsisakyti dėl techninių sumetimų", – komentavo jis.

Statybų užsakovas – bendrovė "Pajūrio investicijų grupė".

Numatoma, kad prekybos centras užims 20 tūkst. kv. metrų, o šalia jo bus suformuota žalioji rekreacinė zona. Šiuo metu nėra aišku, kaip vadinsis prekyvietė. Esą savininkai svarsto apie galimybę ją parduoti.

Pasiteiravus, ar nebijo konkurencijos su kitomis panašiomis Klaipėdoje esančiomis parduotuvėmis, R.Grigauskas sakė įžvelgiantis tik privalumus.

"Konkurencija klaipėdiečiams tik į naudą. Be to, padidės pasirinkimas, žmonėms nebereikės pirkti tik iš vienos vietos", – svarstė pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
Apie iskaba "krastovaidzio tvarkymas" kitaip galvojau, o ne eilinio prekybcentrio statyma...

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Nieko ten nebus. Juk rašo, planai keičiasi, darbai vėluoja,"savininkai svarsto apie galimybę parduoti". Gali ruošti informacinę lentą su užrašu: čia buvo paukščių ir žuvų namai - vienas iš nedaugelio miesto tvenkinių, sunaikintas bukų verteivų ir suktų valdininkų.

Nojus

Nojus portretas
Kokios cia abejones-DEPO ir tiek, tikrai ne kas kita.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių