Quantcast

Klaipėdiečiai pagerbė poeto P. Drevinio atminimą

Tęsiant tradiciją šiemet Klaipėdoje, baigiantis Poezijos pavasariui, atidengta paminklinė lenta žymiam poetui. Šiemet pagerbtas ilgus metus uostamiestyje gyvenęs, dirbęs ir kūręs Paulius Drevinis.

Šeštadienio vidurdienį prie neseniai renovuoto daugiabučio namo Kretingos gatvėje susirinko būrelis poezijos mylėtojų. Čia ant 55-ojo namo sienos atidengta lenta, priminsianti klaipėdiečiams, kad šiame name iki mirties gyveno poetas P.Drevinis (1919 – 1990).

Pagerbti šio mokytojo bei kūrėjo atėjo ne tik uostamiesčio kūrėjai, aktoriai, skaitytojai, bet ir Poezijos pavasario dalyviai iš Vilniaus.
Poetas ilgą laiką gyveno J.Karoso gatvėje, o amžių baigė gyvendamas Kretingos gatvės daugiabučiame name. Nors atminimo lentą būtų logiška prikalti J.Karoso gatvėje, tačiau namas yra apgailėtinos būklės.

Klaipėdos dramos teatro aktorius Aleksandras Šimanskis ilgus metus gyveno poeto kaimynystėje.

„Kaip keista, kai buvome kaimynai, jis man buvo tiesiog Paulius. Dabar, kai jo nebėra, o mano galva pražilo, labiau vertinu poeziją. Nebuvo lengvas bendrauti žmogus, uždaras, į širdį neįsileisdavo. Mano šeima gyveno 11 kvadratinių metrų butelyje, o P.Drevinis – vos glaudėsi 9 metrų būste. Didžiausia pagarba jo namuose buvo skiriama knygoms“, – dalijosi prisiminimas aktorius.

Aktoriai A.Šimanskis ir Sigutis Jačėnas skaitė P.Drevinio eiles, o kai susirinkusieji pažino populiarios dainos žodžius, nesusilaikė ir užtraukė dainą.

Iš Prancūzijos į Poezijos pavasario renginius Lietuvoje atvykęs kūrėjas stebėjosi tokiu jaukiu ir nuoširdžiu bendravimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

neteisus esi

neteisus esi portretas
Bijūnai, nieko negražinome, tiesiog pažymėjome tą vietą, kur poetas paskutinius metus nugyveno ir iš kur iškeliavo..

Bijūnas

Bijūnas portretas
Pagražinot Drevinio buitį? O tiesa jums nerūpi? Ilgą laiką poetas glaudėsi 8-tos vidurinės rūsyje, kol pagaliau gavo kambariuką Karoso gatvės bendrabutyje. Čia ir reikėjo kalti atminimą lentą.

Pranešimo autorei

Pranešimo autorei portretas
kuri "dramblio", t.y. atminimo lentos autoriaus, kažkodėl nepastebėjo :( Autorius - Adomas Skiezgelas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių