Quantcast

Klaipėdiečiai kviečiami iškylauti kartu su savo kaimynais

  • Teksto dydis:

Trečiadienį, gegužės 27 d., klaipėdiečiai kartu su visos Europos gyventojais raginami pakviesti savo kaimynus į bendrą iškylą daugiabučio kieme, gretimais esančiame skvere, parke ar aikštėje. Taip miestiečiai kviečiami paminėti tarptautinę Kaimynų dieną bei artimiau susipažinti galbūt iki šiol tik iš matymo pažinotais savo kaimynais.


 

Trečiadienį, gegužės 27 d., klaipėdiečiai kartu su visos Europos gyventojais raginami pakviesti savo kaimynus į bendrą iškylą daugiabučio kieme, gretimais esančiame skvere, parke ar aikštėje. Taip miestiečiai kviečiami paminėti tarptautinę Kaimynų dieną bei artimiau susipažinti galbūt iki šiol tik iš matymo pažinotais savo kaimynais.

Kaimynų dienos Klaipėdoje globėjo uostamiesčio mero Vytauto Grubliausko teigimu, ši iniciatyva yra itin artima Klaipėdai, miestui, kuris visada garsėjo savo nuoširdžiais ir laisvai bendraujančiais gyventojais.

„Miesto gyvybingumas priklauso tik nuo to, ar tarp jo gyventojų esama stiprios bendruomeniškumo dvasios. Todėl Kaimynų diena yra puiki proga visiems kartu susieiti, pasidalinti savo šypsenomis bei dar kartą nuoširdžiai pasidžiaugti tuo, kad Klaipėdoje gyvena laimingi ir atviri žmonės. Kartu tikiuos, kad jau po kelerių metų uostamiestyje nebeliks kaimynų, kurie nepažinotų vieni kitų“, – sakė V. Grubliauskas.

Minėti tarptautinę Kaimynų dieną Klaipėdoje jau antrus metus kviečia kūrybinė platforma „Idėjos miestui“. Pasak iniciatyvos kuratorės, architektės Ingos Urbonaitės, Kaimynų diena švęsti pradėta Prancūzijoje, maždaug prieš 15 metų bei netrukus Kaimynų dienos tradicija paplito po visą Europą.

„Klaipėdoje iki šiol Kaimynų diena švęsta tik keliose miesto bendruomenėse ir tik pernai į Kaimynų iškylą pakvietėme visus miestiečius. Nors šio kvietimo tąkart būta gana spontaniško, tačiau buvome maloniai nustebinti, kad į jį atsiliepė ne viena miesto bendruomenė, sukvietusi kaimynus į pasibuvimą savo kieme, - sakė I. Urbonaitė.

- Galime pasidžiaugti, kad šiemet Kaimynų diena Klaipėdoje bus švenčiama dar aktyviau. Šiam tikslui net subūrėme neformalią Kiemo ambasadorių komandą. Tai iniciatyvūs miestiečiai, kurie apsiėmė organizuoti kiemo šventes savo kaimynystėje.“

Kaimynų iškylų uostamiestyje kuratorės teigimu, trečiadienį klaipėdiečiai susirinkti į savo kiemo iškylas kviečiami tiek pietų metu, tiek ir vakare.

„Dienos metu raginame visus papietauti su savo darbovietės kaimynais, greta įsikūrusiomis įstaigomis, surengiant bendrus suneštinius pietus ant artimiausios pievelės. O jau po darbo, nuo 18 iki 21 valandos, miestiečius kviečiame surengti iškylas savo kieme ar šalia esančioje viešoje erdvėje“, - pasakojo I. Urbonaitė.

Ji pažymėjo, kad šiuo metu surengti Kaimynų iškylas jau panoro daugiau nei 30 uostamiesčio bendruomenių, kaimynų grupių, miesto įstaigų bei šis skaičius didėja su kiekviena diena. Tad kaimynų susitikimai gryname ore vyks kone visame mieste, o jų metų miestiečiai bus kviečiami ne tik bendrai papietauti ar pavakarieniauti, bet ir pasimėgauti aibe įvairių pramogų. Išskirtinai daug įvairių  veiklų kaimynams tądien suplanuota prie Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos filialų, M. Mažvydo alėjoje, „Dienovidžio“ skvere ir kt.

Aktorius Giedrius Savickas kviečia į Kaimynų iškylą:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepatinka

Nepatinka portretas
Giminingom sielom nepatinka, kaimynu nepasirinksi,bet kaip sako, viesint tokius aferistus kaimynus kurie kisa knysle i kaimyno buta ir beto ar jie ramiai naktim miega.

NU jau nu

NU jau nu portretas
Ko toliau nuo kaimynų reikia begti

Hmm

Hmm portretas
Trečiadienį darbo dieną, iškyla daugiabučio kieme... aplink seni baisūs medžiai, niūruma, mėtosi nuorūkos, švirkštai, gulinėja tarp šiukšlių bomžai. Iš mano kaimynų dalis narkomanų, dalis alkholikų... Kaip gerai, kad kažkur žmonės turi galimybę taip susitikti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių