Quantcast

Klaipėda sieks Mėlynosios vėliavos

Uostamiesčio valdžia imsis priemonių, kad paplūdimiuose vėl plevėsuotų Mėlynoji vėliava. Bus siekiama, kad pliažai šiuo tarptautiniu ženklu būtų pažymėti kitais metais.

Uostamiesčio valdžia imsis priemonių, kad paplūdimiuose vėl plevėsuotų Mėlynoji vėliava. Bus siekiama, kad pliažai šiuo tarptautiniu ženklu būtų pažymėti kitais metais.

Anksčiau Mėlynoji vėliava plevėsuodavo trijuose uostamiesčio paplūdimiuose: Smiltynės, Pirmosios ir Antrosios Melnragės. Įvertinti šiuo kokybės ženklu buvo 500 metrų šių pliažų ruožai. Mėlynoji vėliava Klaipėdos savivaldybei atsieidavo apie 10 tūkst. eurų per metus.

Tačiau prieš šešerius metus iš uostamiesčio paplūdimių šis kokybės ženklas buvo atimtas. Toks sprendimas priimtas, nes Smiltynės pliaže apsilankę inspektoriai rado netvarką: smėlyje besimėtančias nuorūkas, šiukšles, užrakintą viešąjį tualetą. Buvo pasigesta ir dušų.
Atėmus Mėlynąją vėliavą iš Smiltynės paplūdimio, miesto valdžia nutarė nebedalyvauti šioje programoje. Tad šio kokybės ženklo neteko ir Pirmosios bei Antrosios Melnragės paplūdimiai.

Tačiau šiemet uostamiesčio valdžia nusprendė vėl siekti šio statuso. Norima, kad kitais metais Mėlynoji vėliava kabėtų ne tik Smiltynėje, Melnragėje, bet ir Giruliuose.

„Gavome reikalavimus, kuriuos turi atitikti Mėlynosios vėliavos paplūdimys. Stengsimės juos įgyvendinti, kad kitais metais gautume šį kokybės ženklą“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Pasak vadovo, kol kas dar nėra aišku, kuriems paplūdimiams bus prašoma Mėlynosios vėliavos. Tačiau norima, kad ji būtų visuose.
„Ši vėliava skirta pasipuikavimui. Tai kokybės ženklas, kaip „Gucci, „Versace“. Vienos prekės yra paprastos, o kitos turi aukštą įvertinimą. Žmonės mieliau renkasi ir naudojasi pastarosiomis. Taip pat yra ir su pliažais. Jei gausime vėliavą, žmonės žinos, kad čia teikiamos aukštos kokybės paslaugos. Juk svarbiausia yra ne vėliava, o tvarka“, – pabrėžė direktorius.

Prieš teikiant paraišką Mėlynajai vėliavai gauti, pasak L.Dūdos, dar būtina nuveikti daug darbų. Reikia atstatyti uragano Feliksas suniokotus čiaupus, dušines, suremontuoti laiptus.

Problemų neturėtų kilti dėl tualetų. Yra pastatyti konteineriniai. Jie pradės veikti jau šį sezoną.

„Svarbiausia, kad viskas nuolat būtų prižiūrima ir tvarkinga. Kas iš to, jei gausime Mėlynąją vėliavą, o vėliau ją vėl atims“, – pabrėžė direktorius.

Mėlynąja vėliava pažymėti paplūdimiai yra Neringoje ir Palangoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tualetas

tualetas portretas
jus ne veliavas, o tulikus statykit, o tai sikt brisiu i salta jura
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių