Quantcast

Klaipėda turistams – ne tarpinė stotelė

Tarptautinę turizmo dieną suskaičiavus turistinio sezono rezultatus, konstatuota, jog ši vasara uostamiesčiui buvo itin vykusi. Išaugo ne tik jūrinių keleivių, bet ir viešbučių svečių skaičius, muziejus džiugino lankytojų statistika.

Po sezono – džiuginantys skaičiai

"Klaipėdoje matome nuolat didėjantį turistų skaičių ne tik iš kruizinių laivų, bet ir atvykstančius visokiais kitais būdais. Tai liudija ir viešbučių užimtumas. Yra statistika, kuri neleis meluoti", – sveikindamas Tarptautinės turizmo dienos proga kalbėjo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Statistikos duomenimis, per pirmą šių metų pusmetį miesto viešbučiuose, palyginti su 2017-aisiais, turistų skaičius išaugo 11 proc.

Džiugina tai, kad savo artimiesiems ar draugams turistai rekomenduotų atvykti į Klaipėdą.

Mero teigimu, ryškėja tendencijos, kad Klaipėda jau – nebe tranzitinis miestas, kuriame turistai praleidžia tik vieną naktį.

Vilioja muziejai ir alus

Pirmas šių metų pusmetis parodė, kad turistai Klaipėdoje nakvoja ne mažiau nei dvi naktis. Tai liudija, jog svečiai mieste atranda lankomų objektų ir įvairių pramogų.

"Džiugina ir tai, kad keltais atvykstančių turistų skaičius išaugo 9 procentais (per 140 tūkst. keleivių). Tam turėjo įtakos naujos keltų linijos "TTLine" atsiradimas. Tai nauja galimybė Švedijos piliečiams atvykti į mūsų miestą", – teigė R.Savickienė.

V.Grubliausko manymu, viena turistų skaičiaus augimo priežasčių – nauji turizmo traukos objektai – tai ir Lietuvos jūrų muziejaus atidarymas po rekonstrukcijos, taip pat piliavietėje esančio muziejaus ekspozicija 1939/1945 ar Alaus muziejus-bravoras Kulių Vartuose.

R.Savickienė pripažino, esą Baltijos šalys pasaulio turistams patrauklios dar ir dėl to, kad čia saugu, todėl turistų skaičius ir augąs.

Viešnagėms palanki vasara

"Dar vienas svarbus faktorius šiemet – oro sąlygos. Ši vasara buvo ilga – nuo gegužės pradžios iki šios dienos. Dar turistai minėjo, kad Klaipėda yra žalia, švari ir tvarkinga. Ne vienas miesto svečias atkreipė dėmesį, kad pas mus labai draugiški žmonės, atvykėliai su vietiniais galėjo susikalbėti tiek anglų, tiek vokiečių kalbomis. Atvykusieji čia jautėsi jaukiai", – tikino R.Savickienė.

Turistai Klaipėdoje vidutiniškai išleisdavo iki 100 eurų per dieną, tačiau buvo nemažai tokių, kurie išleisdavo nuo 200 iki 300 eurų.

Tačiau esą nerimą kelia tai, kad 40 proc. apklaustųjų, paklausti, ar dar sykį norėtų sugrįžti į Klaipėdą, atsakė, jog nežino.

Anksčiau šis skaičius buvo mažesnis. Vis dėlto džiugina tai, kad savo artimiesiems ar draugams jie rekomenduotų atvykti į Klaipėdą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių