Quantcast

Patvirtintos išlaidos „Baltijos kruizams“

Antradienį pasirašyta sutartis tarp Klaipėdos miesto savivaldybės ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos dėl dalyvavimo tarptautinės asociacijos „Baltijos kruizai“ veikloje. Šioje asociacijoje miestas ir uostas kartu dalyvauja nebe pirmus metus.


 

Klaipėdos uostas greitu metu sulauks dar vieno kruizinių laivų srauto. Ta proga buvo patvirtintas išlaidų kompensavimo klausimas dėl dalyvavimo tarptautinės asociacijos "Baltijos kruizai" veikloje.

Šiemet pajamų kruizinei laivybai buvo skirta daugiau nei pernai.

2014 m. uosto direkcija kruizinės laivybos rinkodarai skyrė apie 34 tūkst. eurų, šiais metais – 43 tūkst. eurų. Kruizinės laivybos skatinimui daugiau planuoja skirti ir miesto savivaldybė. Pernai ji skyrė 32 tūkst. eurų, o šiemet – 37 tūkst. eurų.

Lėšos bus investuojamos į kruizinių laivų, šiemet atplauksiančių į Klaipėdos uostą, sutikimą, t.y. folklorinių ansamblių koncertus, informacinius stendus, gidus, suvenyrus, spaudos konferencijas, parodas ir pan.

Mat pagrindinis narystės asociacijoje "Baltijos kruizai" tikslas – pritraukti į Baltijos jūrą ir jos uostus kuo daugiau kruizinių laivų.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus ir Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė sutarties pasirašymo metu aptarė būsimąjį kruizinės laivybos sezoną.

Sezoną gegužės 4 d. atidarys kruizinis laineris "AIDA cara". Jo ilgis - 193,34 m. Ši vokiečių linija Klaipėdą aplanko pirmą kartą.

Šiais metais Klaipėdoje numatoma kruizinių laivų sulaukti 50 kartų. Pernai jų atplaukė kiek daugiau, net 63 kartus ir apsilankė rekordiškas skaičius keleivių - apie 57 000. Tiesa, nors laivų šiais metais bus mažiau, keleivių skaičius turėtų išlikti panašus.

Anot A.Vaitkaus, ruošiantis sezonui ir laukiant turistų pagrindinis uždavinys – aplinkos gražinimas.

"Būtina papuošti teritoriją taip, kad kiekvienas atvykėlis matytų gražų, patrauklų miesto vaizdą ir norėtų išlipti iš laivo. Taip pat didysis uždavinys yra pasiūlyti tai, ko nėra kituose uostuose.

Juk miestas yra suinteresuotas, kad kruizinio laivo keleivis čia paliktų kuo daugiau pinigų", - sakė A.Vaitkus.

Šiuo klausimu tikimasi verslininkų lankstumo.

"Verslininkų uždavinys yra pritraukti turistą įvairiomis pramogomis, veiklomis ir kitomis paslaugomis. Jeigu turistams nebus pasiūlyta, kur išleisti pinigų, jeigu neprisitaikysime prie jų poreikių, pinigus jie išleis ne Klaipėdoje, bet kitame uoste. Verslas turėtų būti lankstus, kad turistai čia pasijaustų laukiami, gerbiami ir saugūs", – kalbėjo miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Šiemet tradiciškai visus ilgesnius nei 190 metrų ar pirmą kartą į uostą atplaukiančius kruizinius laivus pasitiks folklorinės muzikos ansambliai. Taip pat kruizinių laivų atplaukimo dieną bus organizuojami tradiciniai turgūs Teatro aikštėje, kruizinių laivų keleivius iš Kruizinių laivų terminalo į senamiestį nemokamai vežios specialūs autobusai.

Taip pat Klaipėdoje lankysis laivas rekordininkas – ilgiausias laivas per visą uosto istoriją "Celebrity Eclipse". Jo ilgis – net 317 m. Laivas į Klaipėdą užsuks birželio 9 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių