Quantcast

Kempinge – aktyvios vasaros nuojauta

Giruliuose esančiame Pajūrio kempinge vakar oficialiai duotas vasaros sezono startas. Ši poilsio vieta jau sulaukė nemažai dėmesio. Turistai, tarp kurių – daugiausia užsieniečių, aktyviai rezervuoja vietas.

"Svečių jau buvo atvažiavę. Žmonės atvyksta ir kemperiais, apsistoja palapinėse ar nameliuose, užsako pirtį. Taip pat buvo tokių, kurie nuomojosi teritoriją iškyloms", – pastebėjo Pajūrio kempingo administratorė Elvyra Žakevičiūtė.

Pašnekovė patikino, kad per kelis mėnesius sulaukta ir nemažai turistų, kurie rezervavo vietas atostogoms. Šiuo metu užsakymų esama net iki spalio vidurio.

"Vietų dar yra, tačiau labai daug pagrindinių vasaros savaitgalių jau užimta. Taip pat – kaip ir mūsų krepšinio aikštelė. Ji visą vasarą nuo pirmadienio iki ketvirtadienio vakarais yra rezervuota", – pastebėjo E.Žakevičiūtė.

Anot kempingo atstovės, populiariausi šiemet – savaitgaliai nuo liepos vidurio iki rugpjūčio vidurio. Turistai dažniausiai čia atskubės jau nuo ketvirtadienio vakaro. Kai kurie minėtų mėnesių savaitgaliai jau visiškai užimti.

"Dėl kemperių dar tiksliai nežinome, kaip bus, tačiau tikimės, kad ir jų sulauksime tomis dienomis. Nameliai – visiškai rezervuoti", – teigė E.Žakevičiūtė.

Pastebima, kad namelių ant ratų kempinge daugiau bus gegužę ir birželį bei rugpjūčio pabaigoje ir rugsėjį, o šilčiausiu vasaros metu poilsiautojus labiau domina galimybė įsikurti nameliuose.

Pajūrio kempinge galima poilsiauti ir apsistojant palapinėse. Pastarosiomis dienomis tokių turistų jau būta. Gana vėsaus oro nepabūgo grupė žmonių iš Vokietijos.

Pašnekovės teigimu, kol kas Pajūrio kempingas labiausiai domina svetimšalius.

"Dabar daugiausia rezervacijų ir klausimų sulaukiame iš užsienio turistų. Tai vokiečiai, olandai, lenkai, latviai, suomiai. Laukiame labai didelės suomių grupės, spalį jie yra rezervavę visus namelius", – dėstė E.Žakevičiūtė.

Lietuviai kol kas nėra tokie aktyvūs, kaip poilsiautojai iš kitų šalių. Be to, mūsų šalies gyventojai tradiciškai vietas kepinge rezervuoja visai prieš kelionę.

Iš viso kempinge vienu metu gali apsistoti apie 350 žmonių.

Operatoriai, kuriems savivaldybė perleido kempingą, čia dirba nuo sausio. Iki šiol buvo atnaujinamos patalpos, interjeras, pastatų fasadai, tvarkoma aplinka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių