Quantcast

Interneto žvaigždėmis tapę girti veikėjai ir vėl kelia siaubą

Interneto žvaigždėmis tapę girti veikėjai, tiesioginės transliacijos metu nušvilpę automobiliu iš Šilutės į Kauną, ir toliau siautėja. Buvę kaliniai visai Lietuvai vienos televizijos laidos metu rėžė, jog kaip gėrė, taip ir gers, kaip važinėjo keliais be vairuotojo pažymėjimo, taip ir važinės.

Į Palangą – nuotykių

Ir šie pareiškimai išsipildė – socialiniame tinkle "Facebook" girtą kelionę automobiliu "Nissan Almera" su bičiuliu transliavęs 1984 m. gimęs Nerijus B. ir vėl įkliuvo prie vairo.

Vyras policijos pareigūnų buvo sustabdytas šeštadienį kelyje Liepoja–Klaipėda.

Policijos ekipažas automobilį "Nissan" 16 val. 15 min. sustabdė prie pat Klaipėdos, netoli įvažos į Tauralaukį.

Visoje šalyje išgarsėjęs vairuotojas, kai jo buvo paprašyta pūstelėti į alkoholio matuoklį, svaidėsi pasitikėjimą savimi išreiškiančiomis frazėmis.

Vyras mestelėjo, jog vakar buvo drūtai prilupęs.

Tačiau šį kartą alkoholio garų matuoklis parodė nulius.

Vis dėlto ši istorija vis dar neturi aiškios pabaigos.

Nerijus policijos pareigūnų šiais metais yra stabdomas dešimtąjį kartą, vyras nuolat sėda prie vairo, neturėdamas vairuotojo pažymėjimo.

Per mėnesį du kartus policijos ekipažų išrašomos baudos už vairavimą be teisės tai daryti – šio kelių eismo taisyklių pažeidėjo neveikia.

Į trasą – su buteliu

Ką daryti su tokiais kelių ereliais, nežino net patys pareigūnai.

Šis pilietis savo požiūrį į aplinkinius bei galiojančius įstatymus pademonstravo jau ne kartą.

Šį vasarį Nerijus kartu su bičiuliu sėdėjo taip pat prie "Nissan Almeros" vairo girtutėliai. Vyrai traukė iš Šilutės į Kauną.

Vaizdo įraše tą kartą užfiksuota, kaip prieš įjungdamas automobilio variklį Nerijaus draugas Tadas užsiverčia stipraus gėrimo butelį, prieš tai išlupęs jį iš draugo rankų, kai šis paklausė, ar vairuotojas gers.

Vyrai pakaitomis siurbčiojo alkoholį, užsigerdami energiniu gėrimu, ir vis džiaugėsi internautų dėmesiu socialiniame tinkle "Facebook".

"Trys šimtai žmonių seka. Trys šimtai. O kur "bonkė"? Nu, lavonai", – internautų dėmesiu džiaugėsi vyrai, girdamiesi, jog mašinoje turi ir antrą butelį alkoholio.

Socialinio tinklo "Facebook" televizijos laidos "Reidas" paskyros nuotr.

Laukė, uždarę eismą

Vienas interneto komentatorių paminėjo, kad šiuos nusikalstamai kelyje besielgiančius vyrus turėtų sučiupti policija. Šis įrašas sukėlė juoką abiem bičiuliams.

Kaip vėliau paaiškėjo, vyrus policija mėgino stabdyti Šilalės rajono Balsių kaime.

Tačiau stabdomas automobilis "Nissan Almera" nestojo ir toliau nuvažiavo Laukuvos kryptimi, vėliau pasuko į automagistralę, Kauno link.

Galų gale kelių erelius užblokavo net keli policininkų ekipažai. Netoli Kryžkalnio, greitkelyje, pareigūnai sustabdė eismą Kauno kryptimi.

Specialiai suformuota spūstis turėjo sustabdyti bėglius, bet jie vairą pasuko į kelkraštį.

Tik visiškai užspeitus automobilį, vyrai mikliai buvo išvilkti iš jo ir suguldyti ant žemės.

Operacija pavyko tik dėl pilietiškų socialinio tinklo vartotojų.

20 min. trukusią tiesioginę vaizdo transliaciją stebėję žmonės apie girtus vyrus pranešė policijai.

Aš visą gyvenimą rodžiau tokius snukius laidoje ir matau, kad tai neveikia. Nors visuomet pabrėždavau, jog tik du dalykai sutramdys kelių erelius – viešumas ir automobilių konfiskacija.

Kalėjimo nebijo

Šis vaizdo įrašas daugeliui paprastų vairuotojų sukėlė šleikštulį.

Tačiau patys dėmesio reikalavę girti veikėjai visai dėl to nesijautė prastai. Visą šią kelionę vyrai ramiai aptarinėjo LNK laidoje "Yra, kaip yra".

Abu šie recidyvistai, beje, ne pirmą kartą lankosi šioje televizijos studijoje.

Prieš kurį laiką vyrai prisistatinėjo buvusiais kaliniais, piktinosi suvaržytomis teisėmis ir kalinių gyvenimo sąlygomis.

Studijoje stebėdami save vaizdo įraše, veikėjai laimingai šypsojosi. Vairą spaudęs Tadas aiškino, jog vairuotojo pažymėjimo neturi ir nesiruošia turėti.

"Aš geriau vairuoju girtas, nei kai kurie "klevo lapai" važinėja. Faktas, kad gerai vairuoju. Būtume važiavę ir nuvažiavę iki to Kauno. Antrą butelį Kaune būtume pabaigę", – rėžė Tadas.

Jo draugas Nerijus, šeštadienį įkliuvęs policijai, guodėsi, jog mėgins išlaikyti egzaminą, nes nori gauti vairuotojo pažymėjimą, tačiau jo iki šiol neturi.

Abu vyrai prisipažino, jog ne kartą yra sprukę nuo policijos, o konfiskuotų automobilių jiems net nėra gaila – už 200 eurų jie vėl susiranda automobilį ir lekia į trasą.

Ar tokius asmenis sutramdys kelių tūkstančių eurų baudos?

Kažin. Vyrai viešai piktinosi įstatymais ir baudomis bei prisipažino, jog bedarbiams tokios baudos neįkandamos.

Nerijus laidoje prasitarė, jog nebijo kalėjimo duonos. "Jeigu teks ir sugrįšim", – abejingai pareiškė vyras.

Neveikia net viešumas

Daugybę metų populiarią televizijos laidą "Reidas" rengęs Seimo narys Gintaras Vaičekauskas pripažino, jog net viešumas tokio lygio veikėjų neveikia.

"Aš visą gyvenimą rodžiau tokius snukius laidoje ir matau, kad tai neveikia. Nors visuomet pabrėždavau, jog tik du dalykai sutramdys kelių erelius – viešumas ir automobilių konfiskacija. Tačiau tokių kaip šie veikėjai buvo ir bus. Alkoholizmo sutramdymui keliuose automobilio konfiskacija iš tiesų yra rimtas svertas. Bus tokių, kuriems tai labai skaudės. Nes, kai skaudės, gal ateis suvokimas. Nes, pasirodo, baudos absoliučiai neveikia, kaip ir viešumas", – tikino G. Vaičekauskas.

Tačiau šios istorijos dalyviai kažin ar pasimokys. Šį vasarį policijai įkliuvę veikėjai jau neteko vieno "Nissan" automobilio. Apie 200–250 eurų vertės mašinos praradimas šių vyrų nesutramdė.

Už maždaug tokią pat sumą įsigijęs kitą "Nissan Almerą", Nerijus vėl sėdo prie vairo ir išdūmė į Palangą – paganyti akių į merginas.

Sučiuptas prie vairo be pažymėjimo Nerijus kitą dieną Klaipėdos kelių policijoje apsilankė su draugu ir šis nuvairavo Nerijaus mašiną į Kauną.

"Televizijos laidoje jie gyrėsi, kad abu yra sėdėję kalėjime, tačiau, pasirodo, apie tai negalima viešai kalbėti. Esą taip bus paviešinti asmens duomenys. Man trūksta žodžių. O kas veikia štai tokius "budulius" ir "urlaganus"? Kas atsakys į šį klausimą? Mano galva, tokių veikėjų fizionomijas yra būtina viešinti, kad tauta žinotų, kas čia tokie", – emocijas liejo G.Vaičekauskas.

Socialinio tinklo "Facebook" televizijos laidos "Reidas" paskyros nuotr.

Laukia "stora" bauda

Beje, šis Seimo narys yra siūlęs Lietuvoje įteisinti 0,5 promilės girtumo ribą.

"Tai yra skirtingi dalykai. 0,5 promilės įteisintos 18-oje valstybių, tai yra europinis standartas. O čia mes kalbame apie tai, kad visuomenėje visuomet bus dešimt procentų gėjų ar štai tokių urlaganų, kuriems vairavimas išgėrus yra kažkokia saviraiškos forma. Ir mano laidoje tokių būdavo, kurie viskuo demonstruodavo, jog jiems nusispjauti ant visuomenės ir įstatymų. Abejoju, kad net areštas tokius sutramdys, nes jie dar turi teisę pasirinkti, kokioje areštinėje leis laiką. Pavyzdžiui, panorės į Šilutės areštinę, nes ten mat maistas geresnis. O teismai tokius glostys", – kalbėjo G.Vaičekauskas.

Jis priminė, jog Rusija taip pat nuleido blaivumo kartelę vairuotojams ir įteisino 0,3 promilės ribą.

Kokios bausmės sulauks Nerijus, dar tik paaiškės. Vyrui už vairavimą, neturint teisės, turėtų grėsti nuo 434 iki 724 eurų bauda, nes šis pilietis įkliūva nebe pirmą kartą. Teismas gali jam pritaikyti ir areštą.

Teisių negaus dar metus

Klaipėdos Kelių policijos tarnybos Administracinės veiklos ir eismo tyrimo skyriaus viršininkas Ramūnas Stasiulis patikino, jog įstatymuose numatyta ir daugiau įrankių, kurie turėtų varžyti netramdomus vairuotojus.

"Metus nuo pažeidimo registravimo šis pilietis negalės laikyti vairavimo egzamino. Ar tai reiškia, kad jis važinės be pažymėjimo, nežinau, bet teisės jis neturės", – nuomonę išsakė R.Stasiulis.

Šiuo metu baudų nemokantys asmenys negali gauti vairuoto pažymėjimo, negali registruoti automobilio ar atlikti techninės jo apžiūros.

"Įstatymų leidėjai turėtų galvoti, kaip spręsti štai tokias situacijas. Šimtu procentų mes neišnaikinsime šių dalykų. Žmonės gėrė ir gers. Europos šalyse taip pat vairuojama išgėrus, tik gal skaičiai ne tokie baisūs. Bet kiekvienas normalus žmogus, savaime suprantama, ką galvoja apie tokius vairuotojus. Ir aš taip galvoju. Tačiau yra dalis žmonių, kurie savo galvose susikuria savą teisę ir ja vadovaujasi. Tik anksčiau ar vėliau vis tiek jie sulauks atpildo. Kitaip policijos net nereikėtų", – svarstė R.Stasiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jaučias kultūra

Jaučias kultūra portretas
jei ne vietoj pristabde zmogus ar nepajudėjo per kelias sekundes nuo žalio šviesaforo reikia gerai "duot snukin". Čia pastebėjimas apie dalį komentatorių pasiūlymų ir iš kasdienės situacijas kelyje. Bausti reikia, bet tai turi daryti įstatymai ir pareigūnai, o mūsų pareiga išsireikalauti kad kiekvienas mokesčių centas būtų išleistas pagal paskirtį.

nu,

nu, portretas
blyn nors žodį žvaigždėmis rašykite su kabutėmis, nes tokio plauko tipai po tokių "straipsnių" su tokiais pavadinimais susitapatina su žvaigždėmis ir mano esą žvaigždės, o ne "žvaigždės" o jos aukštai į jas (žvaigždes) lygiuojamasi, o šitos net balos atspindžio lygmens nesiekia

ZO

ZO portretas
Noretu - nubaustu. Nebijo zonos ir baudu? tai reiskia ne viskas gerai su galva. Med. ekspertize ir i psihushke pagaminti is tu dalbajobu darzoves ir visiems bus gerai/
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių