Quantcast

Keliautojams motociklu – pirmi išbandymai

Klaipėdietį Aurimą Mockų ir televizijos laidų kūrėją, žurnalistą Rimą Bružą kaimyniniame Kaliningrado (Karaliaučiaus) krašte nustebino pasienyje išrikiuota karinė technika. Keliautojai penktadienio vakarą jau žadėjo leisti Varšuvoje, o šiandien – susitikti su lietuvių bendruomenės nariais.

Ekspedicijos "Nuo Baltijos iki Bengalijos", skirtos 90-osioms Antano Poškos ir Mato Šalčiaus kelionės į Indiją metinėms paminėti, dalyviai uostamiestį paliko trečiadienį.

Pirmąją kelionės dieną įveikę tik šimtą kilometrų, vyrai vakarojo Pagėgiuose, o ketvirtadienį kirto Lietuvos ir Rusijos sieną Sovetske (Tilžėje).

"Pavažiavus gerą šimtą metrų nuo pasienio patikrinimo posto Kaliningrado link, pastebėjome alėją, kurioje tarsi parodoje buvo išrikiuota kone keliasdešimt karinės technikos eksponatų. Čia pat, mums besidomint išrikiuotais eksponatais, iš kelių pagyvenusių praeivių sulaukėme priekaištų, kad turbūt ruošiame propagandinę medžiagą. Nors pokalbis ir prasidėjo visiškai nepagrįstais kaltinimais mums, jo pabaigoje palinkėjome vieni kitiems sveikatos ir gero kelio", – pokalbį su vietiniais gyventojais prisiminė A.Mockus.

Vyrai, prieš įvažiuodami į Kaliningrado sritį, pasienio kontrolės poste turėjo laukti tris valandas, nors jų motociklą pasieniečiai tikrino vos kelias minutes.

"Turėjome pildyti dokumentus, kurie pateikti tik rusų kalba. Pagalvojome – kažin kaip jaustųsi rusai, jei jiems dokumentai Lietuvoje būtų pateikiami tik lietuvių kalba?" – stebėjosi A.Mockus.

Saulėtą penktadienį keliautojai praleido vaikštinėdami po Kaliningradą ir apžiūrėdami istorines vietas.

Beje, kol kas motociklininkus lydi šiokios tokios nesėkmės.

Vienu metu motociklo su lopšiu vairą buvo perėmęs R.Bružas.

Kelionės bičiulis A.Mockus neilgai laukęs pareikalavo grįžti prie transporto priemonės vairo, nes esą bičiulis pasirodė neturįs patirties.

Kitas incidentas nutiko visiškai netikėtai, kai R.Bružas lipo iš lopšio. Neatsargiai atsirėmus į motociklo stiklą, šis skilo.

Jei aš lopšyje būčiau važiavęs, jau pirmą dieną būčiau suskaldęs.

"Jei aš lopšyje būčiau važiavęs, jau pirmą dieną būčiau suskaldęs. Bet nieko tokio, dėl to tik daugiau laisvės pojūčiams ir mūsų daiktams. Galime važiuoti ir be stiklo, nes dėvime šalmus", – tikino A.Mockus.

Keliautojai Lenkijoje žada būti visą savaitgalį. Esą kelionės maršrutą pakoregavo Irano ambasados darbas.

"Mes laukiame Irano vizų, o ambasada dirba tik nuo pirmadienio iki ketvirtadienio", – paaiškino A.Mockus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam kuris rase Klounam

Tam kuris rase Klounam portretas
Chebureke nesinervuok tiek, eik pele patampyk atsiveres ju puslapi ir viskas bus gerai... niekam ce neidomu kad jie rusiskai nemoka ar jauciasi susireiksmine lb.. Buk savo vietoj ramiai krc

Klounams kurie čia verkia ir vaidina išmanančius

Klounams kurie čia verkia ir vaidina išmanančius portretas
Jūs asilai geriau užeikite į puslapį ir paskaitykite bei pasidomėkite kodėl jie kirto būtent Soviecko sieną ir kodėl jie važiuoja būtent pro buvusį Karaliaučių , o dabar šūdyną. Tik dėl to kad anuomet tai darė ir Antanas Poška, keliaitojas kurio kelią jie ir stengiasi atkartoti! Išvis man keista, kokių dalbajobu reikia būti, kad nesuprasti jog ant pasienio punkto privalo būti pateikti blankai bent keliomis kalbomis ir nereikia čia verkšlenti jog tau gyvenant Lietuvoje banke ir kitose valdiškose įstaigose duodami blankai su lietuvių ir anglų kalba, o ne rusų. Kalba juk eina apie dokumentus su besiribojančių šalių pavienius. Ir išvis eikit gal geriau jūs nx tie visi nepatenkinti rusai kurie gyvenate Lietuvoje.

Mockui

Mockui portretas
Artiste, dazniau keliautum zinotum kad pas rusu yra deklaracijos ir su anglu ir su vokieciu vertimu, zinotum kad idomiau ir geriau kirsti siena per nidos posta, zinotum lad griztant is Kaliningrado sr. Praejus rusu posta ivaziavimo i Lietuvos posta gali laukti iki 3-5 val siaip kazkodel net jei nereik tiek popierizmo tvarkyt..
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių