Quantcast

Kelias į darželį – su kliūtimis

Pasiekti Vitės kvartale esantį lopšelį-darželį "Bitutė" – iššūkis ne tik ratuotiems tėveliams, bet ir pėstiesiems. Į įstaigą vedanti gatvelė yra siaura, tad joje neprasilenkia du automobiliai, nėra šaligatvių. Tėvai ir vaikai į darželį turi eiti gatvele, saugotis pravažiuojančių automobilių.

Klampoja per purvą

Nedidelėje gatvelėje į lopšelį-darželį "Bitutė" sudėtingiausia situacija būna rytais, kai vaikai atvedami. Nemaža dalis tėvų su mažaisiais įstaigą pasiekia pėsčiomis.

Rūpesčių kelia tai, kad nėra šaligatvių. Tėvai ir vaikai kulniuoja siaura gatvele, kur važiuoja ir automobiliai. Jos danga yra visiškai susidėvėjusi.

Per atlydį ar palijus tenka laviruoti tarp didelių balų, visur pilna purvo.

Bandantieji pasiekti lopšelį-darželį automobiliais taip pat susiduria su kliūtimis. Į įstaigą einanti gatvelė – labai siaura. Joje neprasilenkia du automobiliai.

Dauguma tėvų paprastai įstaigą pasiekia įvažiuodami per vieną pusę, o grįžta kita. Tačiau atsiranda tokių, kurie nežino nerašytos tvarkos. Tada tenka nemažą kelio galą riedėti atbuline eiga. Pasitraukti ir praleisti vietos nėra.

Prie įstaigos taip pat trūksta vietų automobiliams statyti. Jų yra vos kelios. Kai kurie bando "šokti" ant gana aukšto bortelio, rizikuodami apgadinti automobilį.

Tad dalis tėvų mašinas palieka tolėliau ir eina į įstaigą pėsčiomis. Su panašiomis problemomis susiduria netoliese esančių daugiabučių namų gyventojai.

Parengė atnaujinimo projektą

Susisiekimo su lopšeliu-darželiu "Bitutė" ir šalia esančiais daugiabučiais namais patobulinimą nusprendė inicijuoti Vitės bendruomenė.

Jos pirmininkas, miesto tarybos narys Tomas Meškinis pasakojo, kad buvo parengti šios teritorijos sutvarkymo projektai. Šiuos darbus finansavo šalia esančios uosto įmonės.

Teritorijos sutvarkymo projektai buvo pristatyti savivaldybei, tačiau juose rasta klaidų, neatitikimų ir paprašyta pataisyti.

"Iš pradžių norėjome praplatinti gatvelę, sutvarkyti šaligatvius, įrengti automobilių stovėjimo vietų, želdinių. Tačiau paaiškėjo, kad ne visiems norams lemta tapti realybe. Praplatinti gatvelę nėra galimybės, nes neatitiktų reikalavimų", – tvirtino pirmininkas.

T.Meškinio teigimu, suprantama, kad savivaldybė negalės iš karto skirti lėšų visai teritorijai sutvarkyti. Viliamasi, kad šiemet bus gauta lėšų bent dangai atnaujinti.

"Vėliau ieškosime rėmėjų šaligatviams sutvarkyti. Gal prisidės šalia esančios uosto įmonės", – vylėsi pirmininkas.

T.Meškinis teigė, kad artimiausiu metu vėl ketinama susitikti su Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriumi Sauliumi Budinu. Bus domimasi, ar darbams šiemet bus atseikėta lėšų.

Pageidaujama aiškumo

Anot pirmininko, galvojama kreiptis į Saugaus eismo komisiją, kad eismas prie lopšelio-darželio "Bitutė" taptų sklandesnis ir aiškesnis.

"Jei visi vairuotojai įvažiuotų per vieną pusę, o išvažiuotų per kitą, nekiltų pykčių, konfliktų. Būtų saugiau. Žinoma, tėvai su vaikais iki įstaigos galėtų ateiti pėsčiomis, bet žmonės nori dirbti. Jie palieka vaikus darželyje ir važiuoja į darbą. Automobiliu greičiau", – komentavo T.Meškinis.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad pirmiausia reikia gerai parengti projektą, o tada bus planuojami darbai.

"Bendruomenės pateiktas projektas sulaukė pastabų, jos atstovai išsinešė jį taisyti, dokumentas dar negrįžo. Jei norima atnaujinti tik gatvelės dangą, galima ir be projekto. Tačiau rimtesniems tvarkybos darbams jo reikia", – atkreipė dėmesį direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurgis

Jurgis portretas
kas per problema, kad kažkiek paeit reikia? vaikščiot gi sveika, judinkit nors kažkiek savo sustingusius lašiakais apaugusius kaulus :) !

Vaiko mama

Vaiko mama portretas
Jeigu žmonės galėtų, tai ir į patį darželį su mašinom įvažiuotų. Neliptų lauk nė vaiko pasiimti. Yra šalia pagrindinės gatvės ir galite drąsiai statyti mašinas, tik aišku, reiktų kelis šimtus metrų paėjėti. O vat čia ir atsiranda problema, nes reikia šiek tiek paeiti. Švyturio g. Malūnininkų g. Sportininkų g. prašom statykit. Nematau problemų.

Vilius

Vilius portretas
Nežinau,kaip yra projektuojamos darželių teritorijos,bet ko gero visų darželių tėvai keikia,kai ryte ir vakare nėra kur pastatyti mašinos,nenumatytos jokios aikštelės mašinoms, tik mažučiai technikiniai kiemai.O juk mes grįždami iš darbo iš karto užsukame pasiimti ir vaikų.Ir tada prasideda barniai tarp tėvų. Jeigu pasidairius apie darželių teritorijas-tikrai atsirastų tie lopinėliai žemės,mašinų aikštelės įrengti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių