Quantcast

Karas dėl užstatytų konteinerių

Baudą už netinkamai paliktą automobilį gavęs klaipėdietis su savivaldybės tarnautojais įsivėlė į ginčą. Pasak vairuotojo, jis nepelnytai nubaustas už tai, kad užstatė požeminį atliekų konteinerį. Klaipėdietis mėgina įrodyti, kad Kelių eismo taisyklėse apie tokį įrenginį, kaip požeminis konteineris, neparašyta nė žodžio.

Baudą už netinkamai paliktą automobilį gavęs klaipėdietis su savivaldybės tarnautojais įsivėlė į ginčą. Pasak vairuotojo, jis nepelnytai nubaustas už tai, kad užstatė požeminį atliekų konteinerį. Klaipėdietis mėgina įrodyti, kad Kelių eismo taisyklėse apie tokį įrenginį, kaip požeminis konteineris, neparašyta nė žodžio.

Gavo dviejų eurų baudą

"Mano galva, automobilio vairuotoją galima būtų nubausti, jei jis pažeistų kelio ženklinimą – vadinamąją geltonąją liniją. Taip pat jei prie konteinerio būtų ženklas, nurodantis, kad stovėti čia yra draudžiama. Jei nėra kito ženklinimo, vairuotojas turi vadovautis Kelių eismo taisyklėmis", – aiškino Irmantas S.

Klaipėdietis baudą gavo viename iš I.Simonaitytės gatvės kiemų. Vyras tikino, kad, jo manymu, ir patys konteineriai turi savo žymėjimą.

"Dešinėje pusėje ant konteinerių būna lipdukas. O požeminiai konteineriai šioje gatvėje neturi jokių skiriamųjų ženklų. Kur parašyta, koks tai statinys ir kam jis yra skirtas?" – savo nuomonę gynė vyras.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė tikino, kad pirmą kartą nusižengusiems Miesto tvarkymo taisyklėms yra taikoma pusė minimalios baudos. Vyras nubaustas dviejų eurų bauda.

"Toks gyventojų elgesys, kai automobiliais užstatomi atliekų konteineriai, pasunkina atliekų išvežimą. O tai ypač pasijautė pietinėje miesto dalyje. Mes raginame atliekų vežėjus neapsiriboti minimaliu atliekų išvežimų skaičiumi", – pastebėjo K.Vintilaitė.

Neįvažiuoja į kiemus

Vedėjos teigimu, apie susidariusią padėtį informuoti tiek miesto vadovai, tiek vežėjai.

"Vežėjai raginami išgabenti atliekas tiek kartų, kiek reikia. Prie konteinerių neturi būtų savaitgaliais susikaupusių atliekų krūvų", – kalbėjo K.Vintilaitė.

Tačiau vežėjai skundžiasi, kad jiems sunku įvažiuoti į siaurus daugiabučių kiemus. Konteineriai itin dažnai užstatomi gyventojų automobiliais. Tai draudžia Komunalinių atliekų tvarkymo taisyklės.

"Vežėjai aiškina, kad jie patiria nuostolių, nes į tam tikrus kiemus tenka užsukti net kelis kartus. Aptikę, kad konteineris yra užstatytas, jie prie jo sugrįžta vėliau, tikėdamiesi, kad žmogus patrauks automobilį arba išvažiuos juo į darbą", – pasakojo Viešosios tvarkos skyriaus vadovė.

Mokės brangiau?

Sankcijų sulaukęs klaipėdietis buvo nubaustas po Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojų reido.

Pastarąsias kelias savaites intensyviai buvo tikrinami daugiabučių kiemai. Iš tiesų baudų sulaukė tie, kurie savo automobiliais buvo apstatę atliekų konteinerius. Tiesa, reidų metu buvo nubausti tik penki vairuotojai, tai rodo, kad klaipėdiečių sąmoningumas auga.

"Mūsų skyrius savivaldybės vadovams buvo pareiškęs siūlymą, kad būtų svarstoma galimybė dėl tam tikro ženklinimo atsiradimo. Tačiau atsiradus kelio ženklui ar kitam informacinio pobūdžio ženklinimui žmogus patirtų dešimtis kartų didesnių nuostolių", – pastebėjo K.Vintilaitė.

Toks vairuotojas galėtų tikėtis ne dviejų, o 29–86 eurų baudos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

r

r portretas
Gal as kazko nesuprantu? Pries statant pozeminius konteinerius valdininkai giedojo , kad ju didziausias pliusas tas , kad jie neuzims automobiliu statymo vietu (t.y. nestoves vaziuojamoje kiemu dalyje). taip pat buvo minima , kad konteinerius istustinti netrugdys net uzstatyti automobiliai. Dabar vel beda.

Či

Či portretas
Viskas Kracui-viskas ten karaliaujantiems ir karalius nusipirkusiems!!!!!!!

Eikit

Eikit portretas
šikti su tuo mokesčiu.Čia turbūt miesto tvarkos skyrius su valdininkėliais-šeškeliais rašinėja, nebgal jau betverti kap baudų nor.PRIEŠ TAI KAD BAUSTI, PĖRAMA TURĖKIT KA PASIŪLYTI I TON VIETA!Dabar kur ta automobilį bekišti-ar ans stogo statyt?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių