Quantcast

Kalėdos Klaipėdoje: uždrausta pirotechnika ir alkoholis

Siekiant išvengti nelaimių ir masinės psichozės didžiųjų švenčių metu, Teatro aikštę žadama paversti taikia zona. Pareigūnai jau nuo šio penktadienio pradės akyliau stebėti šią teritoriją – bus draudžiama į ją įsinešti pirotechniką, stiklinę tarą.

"Ne karo zona"

Miesto valdžia, pasitelkdama pareigūnus ir saugos tarnybą, šventiniu laikotarpiu planuoja užtikrinti ypatingą saugumą bei pažaboti chaotišką pirotechnikos naudojimą.

Kaip parodė ankstesnių metų patirtis, tai – vienas svarbiausių dalykų norint, jog kalėdinio džiaugsmo netemdytų nelaimių debesis.

Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko žodžiais, šių ambicingų planų imtasi reaguojant į miestiečių pažertus priekaištus.

Teatro aikštė – ne Kalėdų karo zona.

"Teatro aikštė – ne Kalėdų karo zona. Norisi sutikti šventes saugiai, o ne karo lauko sąlygomis, kaip poligone. Kiekvienais metais girdime tam tikrus, pagrįstus nusiskundimus ir negalime į juos nereaguoti. Pirotechnika kelia kone didžiausią pavojų, taip pat atkreiptinas dėmesys į saikingą alkoholio vartojimą. Kad nekiltų nė menkiausios grėsmės žmonių sveikatai, bus išskirtos aiškios zonos, kuriose policija privalės užtikrinti tvarką", – aiškino V. Grubliauskas.

Nuspręsta, jog pagrindinėje kalėdinių renginių erdvėje – Teatro aikštėje – negriaudės pirotechnika, o policija atidžiau stebės švenčiančius.

Viso žiemos švenčių laikotarpiu, specialios saugos priemonės bus pasitelktos ir pagrindinio kalėdinio akcento – magiško sniego rutulio apsaugai.

Fejerverkai bus gražūs

Vis dėlto, nekantriai laukiantys fejerverkų, nusivilti neturėtų. Šie, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino teigimu, tikrai bus, ir labai gražūs.

Tiesa, miestiečiai kviečiami tapti jų stebėtojais, o ne iniciatoriais.

Nuo gruodžio 2 d. iki sausio 8 d. į Teatro aikštę nebus leidžiama įsinešti pirotechnikos, taip pat ji virs zona be stiklinės taros.

S. Budinas paragino gyventojus būti pilietiškais ir pranešti policijai apie nepaklūstančius nustatytai tvarkai. Jiems grės administracinė atsakomybė.

Toks sprendimas nereiškia, jog šventes sutiksime be fejerverkų.

"Dažnai klaipėdiečių klausiame, kas jiems svarbu. Pirmasis atsakymas visada būna saugumas, todėl kalėdiniai renginiai ir jų idėjos taip pat turi papildyti šį teiginį ir vieningai kurti saugų miestą. Be abejo, toks sprendimas nereiškia, jog šventes sutiksime be fejerverkų – jie bus dideli ir labai gražūs, tačiau šį kartą kviečiu būti tik jų stebėtojais", – sakė administracijos direktorius.

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Alfonso Motuzo, nauja tvarka gali šokiruoti, tačiau tai – didelis žingsnis į priekį.

Svarstoma saugią teritoriją pažymėti specialiais skiriamaisiais ženklais, čia patruliuos daugiau pareigūnų, o sniego rutulį ketinama apjuosti apsaugine tvorele.

"Nuoseklūs darbai veda gero rezultato link – parengus įstatyminę bazę galima kalbėti ir apie tolimesnius veiksmus, apie bendruomenės sutelktį, nuoseklų informavimą ir supažindinimą su šia naujiena. Nenorime sugadinti šventės, renginių metu policijos pareigūnai tikrai bus supratingi, tačiau įtartinus asmenis gali paprašyti parodyti rankinę ar kuprinę, su savimi nešamus daiktus", – informavo A. Motuzas.

Patruliams taip pat talkins saugos tarnybos, savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai.

Naujovės – nuo penkiadienio

Minėtoje erdvėje nuspręsta atsisakyti fejerverkų ir įvertinus tam tikrus šių metų Teatro aikštės puošybos elementus – čia atsirasiantį stilizuotą, milžinišką rutulį – bendrą lietuvių ir prancūzų menininkų projektą.

Įrenginio saugumui užtikrinti teko prašyti profesionalų pagalbos. Jis bus stebimas visą parą.

"Šį kartą mūsų kalėdinė misija labai konkreti ir aiški – apsaugoti vieną pagrindinių kalėdinių akcentų – sniego rutulį. Atsižvelgdami į rutulio trapumą parengėme kompleksą šiuolaikinių priemonių, tarp kurių ir 4K raiškos kameros saugančios visą erdvės perimetrą, bus suaktyvinti tam tikri jutikliai, tačiau dėl to paties saugumo visko atskleisti negalime", – palikdama neatskleistų detalių komentavo saugos tarnybos "Argus" rinkodaros projektų koordinatorė Judita Maldžiūtė.

Naujasis Klaipėdos savivaldybės administracijos įsakymas įsigalios nuo penktadienio ir tęsis iki sausio 8 d.

Jau artėjantį šeštadienį 17 val. uostamiestyje įvyks eglutės įžiebimo šventė. Tą patį vakarą nušvis ir pagrindinis šių metų kalėdinių renginių akcentas – prancūzų menininko Jacques'o Rival'io projektas "I Love Klaipėda".



NAUJAUSI KOMENTARAI

valio liberalams

valio liberalams portretas
bet niekas nedraus jau prisigerus slitinet,myst,vemt ar kakot po egle

Anonimas

Anonimas portretas
labai gerai,atsiminkite kieno gimtadienio svente !

Jack

Jack portretas
Bus koks koncertas eglutės įžiebimo proga?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių