Quantcast

Jūros šventės mugėje apsilankė Prezidentė

Penktadienį perpiet uostamiestyje prasidėjo 80 metų gimtadienį švenčianti Jūros šventė. Popietę Danės upės pakrantėje ir senamiestyje prasidėjo tradicinė šventės mugė. Visą savaitgalį prekiausiančius mugės dalyvius penktadienį nuo pat ryto lankė klientai, o popietę užsuko ir šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Penktadienį perpiet uostamiestyje prasidėjo 80 metų gimtadienį švenčianti Jūros šventė. Popietę Danės upės pakrantėje ir senamiestyje prasidėjo tradicinė šventės mugė. Visą savaitgalį prekiausiančius mugės dalyvius penktadienį nuo pat ryto lankė klientai, o popietę užsuko ir šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Visą šią savaitę Klaipėdoje šurmuliavo įvadiniai aštuonių dešimtmečių gimtadienį mininčios Jūros šventės renginiai.

Jau dabar visų laikų geriausia tituluojama šventė penktadienį pajudėjo visu greičiu pirmyn.
Vidurdienį Danės upės pakrantėje bei visame senamiestyje prasidėjusi mugė akimirksniu pritraukė minias lankytojų.

Prekeiviai pasakojo, jog dienos pradžioje klientai nebuvo labai aktyvus pirkdami, todėl išlaidesniųjų tikėjosi sulauksiantys vakarop.

Popiet Jūros šventės mugę aplankė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Šalies vadovė, bendraudama su prekeiviais bei Jūros šventės lankytojais, žingsniavo nuo Biržos tilto iki pat Senosios perkėlos.

D.Grybauskaitė neatsispyrė pagundai įsigyti mugės tautodailininkų gaminių bei šviežių žuvų ką tik pradėjusiame veikti uostamiesčio žuvų turgelyje netoli Šiaurės rago.

Šalies vadovė pirko tekstilės gaminių, naminio alaus bei giros, vaistažolių, lazurito vėrinį.

„Pirkau daug. Pirkau ne tik sau, bet ir visai komandai. Pirkau ir žuvies, ir papuošalų, ir giros, ir alaus, nes vakarosime prie jūros, lauksime sekančios dienos, kadangi laivu plauksime leisti žuvusiųjų pagerbimui gėles, taip pat pirkau papuošalus ir dar kažką. Žodžiu, šventinė nuotaika yra šventinė nuotaika“, – vardijo Prezidentė.

Neretą nustebino tai, kad šalies vadovė šventinėje mugėje nesiderėjo.

D.Grybauskaitė paaiškino, jog į muges ji turi savą požiūrį – perka ne tik todėl, kad susižavi gaminių, bet dar ir dėl to, jog patinka prekę parduodantis žmogus.

D.Grybauskaitė po apsilankymo mugėje pabrėžė, jog Jūros šventė yra visos Lietuvos, kaip jūrinės valstybės šventė, o uostamiestis – Lietuvos pasididžiavimas.

„Tikrai manau, kad Jūros šventė yra visos Lietuvos šventė, o Klaipėda yra mūsų pasididžiavimas, mūsų vartai į pasaulį. Tai labai dinamiškas, vėjų miestas su nuostabiomis vėtrungėmis. Tai reiškia, kad visiems, kai čia atvažiuoji, visada nuotaika pagerėja ir energijos daugiau atsiranda. Nes jūra įkvepia – visada įkvepia“, – prasidėjusią šventę įvertino šalies vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O gal

O gal portretas
ji negali nuogo kūno rodyti nes apžėlus ar pigmentai kokie?..O gal Islamą priėmė?Nors-ne.Kepeliušo ant galvos nėra:DDDDDDDDDDDDD

Rasa go

Rasa go portretas
Baisu žiūrėti ! 29 laipsniai iškepė savo uniformoje!!!!!!

slykstu

slykstu  portretas
Sita persona bl matyt nelaike SANTAUPAS UKIO BANKE:) TAD GALI SAU PO MUGES DUOTIS SU APSAUGINIAIS:)))))))))))))) KAZKO VEMTI NORISI NUO VISKO KAS IVYKO PER TUOS METUS 5 , BL JOS DRAUGAS SUZLUGDE DU BANKUS SVOLOCIUS:) TEGU JIE DEGA PRAGARE -TAIP ZMONES LINKEJO GATVEJE -MES GIRDEJOME :)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių