Quantcast

Jūros šventei – vienas pasiūlymas

Miesto valdžia Jūros šventės organizatorius rinks rankose turėdama vieną pateiktą pasiūlymą. Tokia situacija nėra nauja. Pastaraisiais metais tik kartą norą rengti fiestą buvo pareiškę du dalyviai.


 

Miesto valdžia Jūros šventės organizatorius rinks rankose turėdama vieną pateiktą pasiūlymą. Tokia situacija nėra nauja. Pastaraisiais metais tik kartą norą rengti fiestą buvo pareiškę du dalyviai.

Pasiūlymus konkursui daliniam Jūros šventės finansavimui gauti buvo galima teikti iki sausio 20 d. Sulaukta tik vieno dalyvio – viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“.

Ši tendencija kartojasi kone kasmet. Tik užpernai, be „Klaipėdos švenčių“, pasiūlymą buvo pateikusi dar viena organizacija. Tačiau nugalėjo pirmoji.

„Susidomėjusiųjų konkursu buvo. Skambino, klausė, tačiau pasiūlymo sulaukėme tik vieno. Matyt, potencialius pretendentus atbaidė pačios konkurso sąlygos. Jos yra gana griežtos“, – komentavo Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis.

Konkursą laimėjęs Jūros šventės organizatorius iš savivaldybės gaus 80 proc. reikiamų lėšų. 20 proc. jis turi surasti iš kitų finansavimo šaltinių. Be to, trejų metų dalyvio veiklos rezultatai turi įrodyti subjekto pasirengimą organizuoti renginį. Per minėtą laiką jis turi būti įgyvendinęs bent tris programas, kurių sąmatinė vertė yra ne mažesnė nei 202,734 tūkst. eurų.

Kitą savaitę bus sudaryta komisija, kuri atplėš gautą voką ir vertins pasiūlymą. Bus analizuojama, ar šis atitinka reikalavimus.

„Tikiuosi, kad „Klaipėdos šventės“ pateikė visus reikiamus dokumentus, o pasiūlymas atitiks reikalavimus“, – komentavo vedėjas.

Planuojama, kad per kitą savaitę turėtų būti įvertintas ir pats pasiūlymas, patvirtintas nugalėtojas. Tada bus ruošiama sutartis, kiti dokumentai.

Pasiūlymą vertins komisija, kurią sudaro penki ekspertai, susiję su kultūros, meno bei turizmo sritimis. Komisijos sudėtį tvirtina savivaldybės administracijos direktorius.

Analizuojama subjekto kompetencija ir patikimumas, finansinis pajėgumas įgyvendinti programą, programos biudžeto pagrįstumas, jos meninė ir kultūrinė vertė.

Jūros šventė tradiciškai organizuojama paskutinį liepos savaitgalį, šįkart – 29–31 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Banga

Banga portretas
Organizatoriams truksta fantazijos, o gal noro: eile metu tas pats per ta pati...

aha

aha portretas
Klp. kultūra labiausiai korumpuota Lietuvoje, iš anksto žinoma kas kur nugalės, kad gaus finansavimą o kas ne.

mokė

mokė portretas
Visi žino, kas nugalės konkursą, tai laiko nebešvaisto paraiškų padavimui... Laužikienė iškeliavo, Laužikienė ir toliau viskam vadovauja. Niekas nesikeis, visi žino užtat niekas nebando.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių