Quantcast

Jubiliejaus proga pasveikinta veiviržėniškė

  • Teksto dydis:

Pirmąją kalendorinio pavasario dieną, kovo 1-ąją, Veiviržėnų miestelyje gyvenanti Aldona Liaudanskienė sulaukė garbingo 90-ojo jubiliejaus. Gerai nusiteikusi ilgaamžė su džiaugsmu sutiko svečius.

Jubiliatę sveikino Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Violeta Riaukienė, savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Gumuliauskienė, Veiviržėnų seniūnijos seniūnė Edita Sluckienė ir specialistė Aldona Dėringienė, taip pat Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos direktorė Laima Navickienė. Aldonai Liaudanskienei palinkėta sveikatos, stiprybės ir Dievo palaimos.

Puikia atmintimi galinti pasigirti ilgaamžė mielai pasakojo savo prisiminimus. Daugiau nei 40 metų ji dirbo pradinių klasių mokytoja. 38-erius metus pedagogė žiniomis dalijosi su Veiviržėnų mokyklą lankiusiais pradinukais. A. Liaudanskienė prisipažino, kad griežta nebuvo, tvirtino, kad švietimo sistema anuomet buvusi kitokia. Reikėjo vaikus ne tik mokyti, bet ir globoti – kad būtų pavalgę, aprengti.

„Geri ir nuoširdūs buvo vaikai“, – mintimis į prisiminimus leidosi ilgaamžė. Ji didžiuojasi, kad pavyko įgyti pedagoginį išsilavinimą. Nors lengva tikrai nebuvo. Senolės teigimu, į Klaipėdą krimsti mokslų tekdavo vykti ir dviračiu, ir vežimu.

Su vyru A. Liaudanskienė išgyveno 48-erius metus. Sulaukęs 70 metų sutuoktinis mirė. Užaugino dvi dukras. Ilgaamžė turi tris anūkus ir du provaikaičius.

Jubiliatė teigė nepajutusi, kaip prabėgo 90 gyvenimo metų. Ji pasakojo, kad, nors sveikata nebėra pati geriausia, stengiasi judėti – gamina maistą, kiek jėgos leidžia, pasitvarko namuose. Visgi ne viską pavyksta padaryti, tad senolė naudojasi pagalbos į namus paslauga, kurią teikia Klaipėdos rajono paramos šeimai centras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ot, Klaipėdos rajono savivaldybė šaunuolė

Nijole

Nijole portretas
Kaip grazu,kai pasveikina senole tokio.garbaus amziaus proga savivaldybe Klaipedos raj.Tai pagarba zmogui.Mano mamai kovo.14,sukaks92metai,bet buvo ir jubiliejus,bet kauno m.silainiu nieko ,nors gelyte butu atveze is socialinio skyr.bet jokios pagarbos,jokio demesio.As ir tai ponei Aldonai linkiu graxiu dar metu,sveikateles.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių