Quantcast

Įvertino atnaujintą Gedminų taką

Miesto vadovai įvertino dar vieną atnaujintą viešąją erdvę – taką, jungiantį Debreceno aikštę ir Gedminų gatvę. Čia įrengti ne tik nauji atrakcionai, sutvarkyti želdiniai, dangos, bet ir atsirado galimybė nemokamai naudotis internetu.

Nuo Debreceno aikštės iki Gedminų gatvės vedančio tako, kuriuo praeina daug žmonių, būklė iki rekonstrukcijos buvo prasta. Danga visiškai susidėvėjusi, trūko infrastruktūros, želdiniai išsikeroję.

Lietingu metu takas buvo užliejamas. Miestiečiams tekdavo klampoti po balas. Gyventojai ne kartą skundėsi tako būkle. Prašė, kad miesto valdžia imtųsi veiksmų.

Pirmiau buvo atnaujinta Debreceno aikštė, jos prieigos, o tada imtasi ir tako. Darbai startavo praėjusių metų rugpjūtį ir truko apie metus.

Take įrengtas naujas apšvietimas, drenažas. Atnaujinta danga, pakloti pėsčiųjų ir dviračių keliai. Palei taką įrengtos ir naujos automobilių stovėjimo vietos. Taip pat vaikų žaidimų, treniruoklių, krepšinio aikštės.

Sutvarkyti ir želdiniai. Praretinti senieji, palei taką pasodintos 39-ios sakuros. Pasirinkta tokia šių medžių rūšis, kurioms nekenkia Klaipėdos klimatas.

Palei vadinamąjį Gedminų taką pasodintas sakuras miestui dovanojo praėjusiais metais 50-ies metų jubiliejų šventęs klaipėdietis Stepas Kaktys kartu su savo kurso draugais.

Vyras yra baigęs tuometės Lietuvos žemės ūkio akademijos, dabar vadinamos Aleksandro Stulginskio universitetu, Miškų ūkio fakultetą. Per jie šventė 25-ių metų įstaigos baigimo sukaktį.

S.Kaktys norėjo prisidėti prie rajono, kuriame gyveno gražinimo. Miestui vyras kartu su kurso draugais padovanojo 50 japoniškų vyšnaičių.

39-i medeliai pasodinti take, o 11-a Debreceno gatvės ir Taikos prospekto sankirtoje.

Atnaujintame take klaipėdiečiai galės nemokamai naudotis internetu. Čia pastatyta daugiafunkcė viešųjų erdvių stotelė. Įrenginys ne tik sudaro galimybę naudotis internetu, bet ir jo pagalba galima prisipūsti dviračių padangas, įkrauti telefono akumuliatorių.

Gedminų tako atnaujinimo darbai atsiėjo 950 tūkst. eurų. Darbus atliko įmonė „Kauno keliai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
Grazus pesciuju takas.Krepsinio aikstele visada pilna zaidanciu.Yra kur jaunimui islieti savo energija.Tik gaila ,kad vandalai prie ismaniojo suoliuko nuplese zarnele skirta prisipusti dviracio padangas.Nemokame pasidziaugti tokia naujove, kuria naudojosi daug pravaziuojavciu su dviraciais.

P

P portretas
Specialistai... kraupu, jokios logikos ir grozio... kam tiek siuksledeziu ir muriniu kelmuku... turbut kazkam labai reikia parduot..

Jis

Jis portretas
Sveikintina. Takas buvo susidėvėjęs. Tik klausimas kiek visa ši infrastruktūra išsilaikys nesulaužyta valkatų. Bevielio tinklo stotelės manau ilgai nelaikys. Reikalingos vaizdo stebėjimo kameros, kitaip neišgyvens takas ilgai, liks tik trinkelės ir dviračių takas.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių