Quantcast

Išvalė paplūdimių smėlį

Prižiūrėtojai specialia mašina, kurią įsigijo praėjusiais metais, iškuopė pliažus. Surinktos ne tik smulkios šiukšlės – apverstas ir smėlis, kad išdegtų bakterijos.

Biudžetinė įstaiga "Klaipėdos paplūdimiai" smėlio valymo mašiną ir traktorių, prie kurio montuojamas įrenginys, įsigijo praėjusiais metais.

Kadangi technika gauta rudenį, visi paplūdimiai dar nebuvo valomi. Mašina išbandyta tik tam tikrose zonose, įvertintos galimybės, mokytasi dirbti.

Šiemet prižiūrėtojai pliažų smėlį valė antrą kartą. Pirmą sykį šie darbai atlikti prieš sezoną.

"Viskas pavyko sėkmingai. Esame patenkinti pirkiniu. Investicija pasiteisino", – tvirtino biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktorius Virginijus Urbonas.

Smėlio valymo mašina atlieka kelias funkcijas. Pirmiausia ji purena, apverčia smėlį, kad nesikauptų bakterijos.

To reikalauja higienos norma, kurioje reglamentuojama paplūdimių ir jų maudyklų priežiūra.

Pastarojoje nurodoma, kad viršutinis smėlio sluoksnis – ne mažiau kaip 10 cm gylio – turi būti išvalomas ir išpurenamas mechaniniu arba rankiniu būdu ne rečiau kaip kartą per savaitę.

Mašina taip pat surenka mažas atliekas, tokias kaip nuorūkos, stiklai, kamšteliai. Pastarosios anksčiau keldavo nemažą galvos skausmą prižiūrėtojams.

"Kai mašina pravažiuoja, paplūdimys iš karto gražiau atrodo", – komentavo vadovas.

Ši technika naudojama pagal poreikį, kad smėlis atitiktų higienos reikalavimus. Taip pat įvertinamos ir oro sąlygos. Daugiausia įvairių atliekų pliažuose atsiranda po audrų jūroje.

"Tik papučia vėjas, ir didesnės bangelės išmeta ką nors iš dugno", – atkreipė dėmesį vadovas.

V.Urbonas pastebėjo, kad smėlio valymo mašina geriausiai iškuopia teritorijas, kur yra lygus reljefas, o pats smėlis – smulkesnis. Taip yra Smiltynės paplūdimiuose.

Melnragės ar Girulių pliažuose išvalyti smėlį sudėtingiau. Ten šis yra stambesnis, nelygus reljefas. Be to, yra daug akmenukų, kuriuos ir surenka mašina.

"Pastarųjų nenorime išmesti kartu su šiukšlėmis, tad visaip dirbame, kad grąžintume į pliažą. Mūsų paplūdimiai labai skirtingi", – palygino vadovas.

Smėlio valymo mašina ir traktorius atsiėjo apie 99 tūkst. eurų. Kai smėlis nėra valomas, traktorius nestovi garaže, o yra naudojamas kitiems darbams – ir smėliui nukasti, iš atliekoms vežti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to.. ar niekas nebande begti per jura i svedija

to.. ar niekas nebande begti per jura i svedija portretas
Taip ir nevisai taip! BET!-..Йо́нас (Юо́зович) Плешки́с (лит. Jonas Pleškys, по американским документам Plaskus; 1935—1993) — уроженец Литвы, офицер ВМФ СССР, командир МБСС-136150 (морская баржа сухогрузная самоходная, пр. 431 ПУ).В ночь на 7 апреля 1961 года при переходе из Клайпеды в Таллин (по другим источникам в Лиепаю) с помощью одного из членов экипажа переориентировал судовой компас[1] и вместо порта назначения направил корабль к острову Готланд (Швеция), где обратился с просьбой о политическом убежище (сам корабль был возвращён в СССР).В ночь на 7 апреля 1961 года при переходе из Клайпеды в Таллин (по другим источникам в Лиепаю) с помощью одного из членов экипажа переориентировал судовой компас[1] и вместо порта назначения направил корабль к острову Готланд (Швеция), где обратился с просьбой о политическом убежище (сам корабль был возвращён в СССР).

to L

to L portretas
".. Tokia masina vale smeli dar tarybiniais laikais..." nepravda vasa"! Tais laikais-taryb.pogranicnikai, po pliazo uzdarima, 22 valanda - Su traktoriuku "Belarus" daridavo KSP( КСП-контрольно, следовательная полоса).Bet!! Siuksles, jie nekada nesurinkdavo su savo traktoriuka!! Gal.. tik,pamates paskendusiu zmoniu kunus ..BET! Ir tada jie iskart skambindavo i milicija.!! Зачем Вам нужно теперь писать всякие глупости про... советские времена?

To L

To L portretas
Ka tu cia svaigsti, okupaciniais laikais ne smely valydavo, o jy nugreideriuodavo vakarais, kad ryte okupantai matytu ar niekas nebande begti per jura i svedija is to komunistinio “rojaus”
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių