Quantcast

Išgujo jaunimo festivalio rengėjus?

Jaunimo muzikos festivalio "Satta Outside" organizatoriams teko kapituliuoti prieš pasipiktinusius Būtingės kaimo gyventojus ir renginį iškelti į Latvijos pasienį.

Jaunimo muzikos festivalio "Satta Outside" organizatoriams teko kapituliuoti prieš pasipiktinusius Būtingės kaimo gyventojus ir renginį iškelti į Latvijos pasienį.

Pernai šio renginio sumanytojams pelną smarkokai apkarpė tūkstantinės baudos, kurias teko pakloti už Būtingės geomorfologiniam draustiniui padarytą žalą.
Koncerto organizatoriai taip pat buvo nubausti ir už triukšmą, viršijantį nustatytas normas.

Renginio prieigose patruliavę policijos pareigūnai pernai sulaikė 9 jaunuolius, kuriems buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl psichotropinių medžiagų vartojimo, viena byla pradėta dėl kyšio davimo pareigūnui. Renginio metu išaiškintas vienas vairuotojas, kuris vairavo mašiną, būdamas apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų. Bausti 7 neblaivūs vairuotojai.

Palangos vicemeras Saulius Simė tikino, kad vyti niekas nevijo renginio organizatorių, tai jei patys šiemet nusprendė iškelti renginį į Latvijoje esantį Papės kaimelį.

"Kiekvienais metais jie prašė įvairių leidimų, tačiau privačiame sklype rengiamam koncertui mes negalime nei jų išduoti, nei neišduoti. Prieš renginį pasisakė dalis vietos gyventojų. Tiesa, mes prašėme renginį nukelti į rugpjūčio pabaigą ar bent savaite vėliau, praėjus jau Žolinei. Tačiau, matyt, nebuvome išgirsti", – kalbėjo Palangos vicemeras.

S.Simės manymu, tai patys Šventosios gyventojai protestais ir pasipiktinimais išginė šį renginį iš savo miestelio.

"Manyčiau, daugiau yra nuostolių Šventosios gyventojams. Nes renginio dalyviai vis tiek palieka pinigus miesteliui", – nuomonę išsakė S.Simė.

Pajūrio regioninio parko direkcijos vadovas Darius Nicius taip nesisielojo dėl iškelto renginio.

"Jie neturėjo leidimo. Buvo paskirtos baudos už padarytą žalą gamtai. Problema ta, kad pati Palangos savivaldybė yra nustačiusi vietas, kur gali vykti masiniai renginiai. O šis vyko visai kitoje vietoje", – aiškino D.Nicius.

Tai, kad masinis renginys buvo rengiamas Būtingės geomorfologiniame draustinyje, D.Niciaus manymu, nėra sveikintinas reiškinys.

"Organizatoriai neįvykdė visų jiems iškeltų sąlygų. Žala gamtai buvo padaryta. Mano manymu, tokie renginiai turi vykti tokiose vietose, kur tam būtų įrengta infrastruktūra, būtų patogūs keliai. O ši vieta tokiems renginiams nepritaikyta", – kalbėjo D.Nicius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu ir tegu

Nu ir tegu portretas
pyz...dina tiesiai pas zirgogalwas su savo orgijom.Ne - ką toliau važout
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių