Quantcast

Interesų konflikto neįžvelgia?

Į antrąjį posėdį susirinkusi komisija svarstė, ar, eidama valstybės tarnautojo pareigas ir tuo pačiu metu vystydama šeimos verslą, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų.

Specialiai šiam klausimui spręsti sudaryta komisija aiškinosi, ar A.Velykienė, dirbdama valstybės tarnautoja, galėjo daryti įtaką priimant palankius sprendimus bendrovei "Sinergijos projektai".

"Sinergijos projektų" veikla susijusi su gyvenamųjų namų atidavimu vertinti, nuostatų registravimu, projektų rengimu ir vertinimu.

Anksčiau vykusiame posėdyje minėtai bendrovei nutarta pateikti užklausą, kiek ir kokie įmonės vykdomi projektai savivaldybėje užregistruoti A.Velykienės arba bendrovės "Sinergijos projektai" vardu, kai ji dirbo administracijos direktoriaus pavaduotoja.

Paaiškėjo, jog 2017–2018 m. A.Velykienė, kaip bendrasavininkių įgaliotas fizinis asmuo, savivaldybei teikė prašymą išduoti statybos leidimui reikalingus aktus dėl Naikupės g. esančio gyvenamosios paskirties pastato.

Ketvirtadienį į posėdį kviesti pasisakyti Klaipėdos miesto savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius bei Architektūros ir miesto planavimo skyriaus vedėjas Almantas Mureika.

Tiek G.Pocius, tiek ir A.Mureika tvirtino, kad, priimant sprendimus dėl šių projektų, poveikis jiems darytas nebuvo.

"Tikrai neprisimenu, kad dėl šių objektų būtų pateikta kokių nors prašymų. Mūsų pareiga – nuvykti apžiūrėti statomus objektus ir patikrinti, ar statinys atitinka projekte numatytus reikalavimus. Subjektyvumų būti negali", – teigė A.Mureika.

Pati A.Velykienė posėdyje nedalyvavo.

Komisijos nariai administracijos direktoriaus pavaduotojos nusižengimų kol kas neįžvelgė, tačiau galutinis sprendimas bus priimtas kituose posėdžiuose, į kuriuos planuojama kviesti pasisakyti ir pačią A.Velykienę.

Remiantis Lietuvos Respublikos valstybės tarnautojų įstatymu, valstybės tarnautojai gali būti įmonių akcininkais.

Vis dėlto, anot komisijos pirmininkės Ninos Puteikienės, esant tokiai situacijai, atsiranda grėsmė kilti nuolatiniam interesų konfliktui.

"Toks elgesys yra mažų mažiausiai įžūlus. Tačiau malonu, kad administracijos direktoriaus pavaduotoja sureagavo į viešojoje erdvėje nuskambėjusius komisijos pasisakymus ir iš savo socialinio tinklo "Facebook" paskyros pašalino įrašą, jog atstovauja bendrovei "Sinergijos projektai", – teigė N.Puteikienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ss

ss portretas
Murka juokingas... tegul papasokaja apie leidimus Giruliuose...

Kai nenori

Kai nenori portretas
tai ir nerandi.Arba kai gauni komandą ,,stoi!"

Cha

Cha portretas
Norėjo politiškai susidoroti ir nerado pagrindo. Upss.....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių