Quantcast

Ilgąjį Joninių savaitgalį pajūryje laukia kaitra

Artimiausiomis dienomis pajūryje laukiama karštų ir vasariškų orų. Jau penktadienį uostamiestį turėtų pasiekti karščio banga.

Kiek vėsiau dar turėtų būti naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, tačiau nuo penktadienio net ir tamsiuoju paros metu vyraus tropinė kaitra.

"Ketvirtadienį tikėtina 20–23 laipsnių šiluma. Tačiau penktadienį termometrų stulpeliai šaus į viršų. Prognozuojama, kad oras įkais iki 30, o savaitgalį – net iki 32 laipsnių karščio", – tikino Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių grupės budinti sinoptikė Elvyra Latvėnaitė.

Nuo itin aukštos temperatūros kentės ne tik Lietuva, bet ir visa Europa. Į žemyną karščio banga atslinks iš Afrikos.

"Tačiau ji veikiausiai atneš ir kitų nemalonumų. Formuosis konvekciniai debesys, gali užklupti trumpos ir smarkios liūtys. Šeštadienį lietus labiau tikėtinas vakare ar net naktį į sekmadienį. O sekmadienį liūtis pajūryje gali prapliupti antroje dienos pusėje", – aiškino A.Latvėnaitė.

Liūčių metu vėjas turėtų sustiprėti iki 15–18 m/s. Kai kur gali nugriaudėti perkūnija.

Šiluma kitos savaitės pradžioje dar išsilaikys, tačiau karštis atlėgs.

"Nuo antradienio temperatūra nukris iki 20–22 laipsnių šilumos. Iki savaitės pabaigos lietaus tikimybė bus maža. Lyti gali pradėti gal tik savaitės gale", – kalbėjo E.Latvėnaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių