Quantcast

Ieškos Muzikinio teatro vadovo

Po to, kai nebaigęs kadencijos iš Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro direktoriaus pareigų pasitraukė Jonas Sakalauskas, Kultūros ministerija jau paskelbė naują konkursą šioms pareigoms eiti. Prognozuojama, kad susidomėjimas teatro vadovo atranka gali būti nemažas.

Kai vasario pradžioje paaiškėjo, jog tuometis Klaipėdos muzikinio teatro direktorius J.Sakalauskas tapo Lietuvos operos ir baleto teatro vadovu, pasidarė aktualu, kas į priekį ves uostamiesčio teatrą.

Nuo kovo 1 d. laikinai vadovo vairą perėmė direktoriaus pavaduotoja Jurgita Skiotytė-Norvaišienė. Moteris tiesiogiai neatsakė, ar pati pretenduos į šias pareigas, tačiau ji įsitikinusi, jog tokiai įstaigai turi vadovauti charizmatiška asmenybė.

"Ar aš pati bandysiu laimę šiame konkurse? Nežinau, čia būtų laimė ar nelaimė tas mano bandymas, bet, manyčiau, kad į šią vietą turėtų ateiti stiprus lyderis, žinoma asmenybė", – diplomatiškai atsakė J.Skiotytė-Norvaišienė.

Dokumentai konkursui į Klaipėdos muzikinio teatro direktoriaus vietą Kultūros ministerijoje priimami iki kovo 29 d.

Su konkursą laimėjusiu asmeniu bus sudaroma terminuotoji darbo sutartis penkeriems metams.

Be ne mažesnės kaip 3 metų vadovaujamo darbo patirties, iš pretendento reikalaujama turėti aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą meno, humanitarinių arba socialinių mokslų srities išsilavinimą (magistro kvalifikacinį laipsnį).

Taip pat kandidatas turėtų mokėti bent vieną iš trijų ES darbo kalbų (anglų, prancūzų ar vokiečių) ne žemesniu kaip B1 kalbos mokėjimo lygiu.

Kandidatas dar turės pateikti teatro 5 metų perspektyvinės veiklos programą, kurioje turėtų būti išdėstytas teatro veiklos vertinimas ir pateikiama veiklos vizija.

Pretendentai, pasirašę Konkurso į teatro ar koncertinės įstaigos vadovo pareigas pretendento konfidencialumo pasižadėjimą, turės teisę susipažinti su teatro veiklą reglamentuojančiais teisės aktais, taip pat galimybę pabendrauti su teatro darbuotojais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių