Quantcast

Į vaikų vasaros stovyklą – klaipėdiečių apgultis

Dėl vaiko atostogų galvas sukantys tėvai vakar perpiet plūdo į Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centrą ir stojo į "gyvą" eilę. Laukimas pasiteisino ne visiems – nemokamas vasaros poilsio stovyklas organizuojanti įstaiga gali priimti ne daugiau kaip pusę tūkstančio klaipėdiečių atžalų.

Vakar apie 12 val. Jaunimo centras buvo pilnas laukiančių tėvų. Kai kurie jų garsiai reiškė nepasitenkinimą dėl to, kad yra priversti gaišti laiką eilėje. Esą registruotis internetu būtų buvę kur kas paprasčiau.

Registracija vyko tris valandas. Kai kuriems, net ir sulaukusiesiems savo eilės dėl riboto vietų skaičiaus teko grįžti nieko nepešusiems.

Stovykla "Aktyvistų vasara" organizuojama dviem pamainomis – pirmoji vyks birželio 11–19, antroji – birželio 20–29 d.

Užsiėmimai prieinami visiems miesto vaikams, nepriklausomai nuo to, mokosi jie Luizės jaunimo centre ar ne.

Gavome 3 tūkst. eurų, tai nėra labai jau dideli pinigai.

"Gyva" eilė buvo ir pernai. O kaip kitaip? Reikia pasirašyti sutartį, todėl tėvai bet kuriuo atveju turi atvykti į centrą ir pateikti reikalingus dokumentus, medicinos pažymas. Išankstinė registracija gali įnešti sumaišties, nes ir tų vietų nėra daug. Kad nebūtų taip, kaip su būreliais – užsirašo, o paskui neateina", – tikino Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro direktorius Aleksas Bagdonavičius.

Pasak pašnekovo, tėvai žino, dėl ko aukojasi, – stovyklos jų vaikams nekainuoja.

"Garsėjame savo stovyklos kokybe. Mūsų pedagogai neleidžia vaikams sėdėti patalpose ir žaisti telefonais, esame viską kruopščiai suplanavę – vaikai keliauja į zoologijos sodą, Vinetu kaimą, eina į kiną, sportines varžybas, esame plaukę mariomis į Nidą, į Mingės kaimą. Mūsų stovykloje vyksta amžinas judėjimas", – privalumus vardijo A.Bagdonavičius.

Pernai stovyklavo beveik 500 įvairaus amžiaus klaipėdiečių. Šiemet šis skaičius išliko panašus.

"Mūsų galimybės ribotos. Gavome 3 tūkst. eurų, tai nėra labai jau dideli pinigai. Tačiau tėvų atsiliepimai visada geri, nes vaikas neslampinėja kieme ar po patalpas. Kiekvienai dienai sudaroma skirtinga programa", – sakė direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alek

Alek portretas
kas cia per nusisnikejimas? vandens neatnes??? jus vaikus gimdot, kad vandeni atnestu??? kaip man gaila jusu ir jusu vaiku, tiekiosiu jie greitai pabego nuo jusu.

Anonimas

Anonimas portretas
Linai Jus matyt su protu nedraugaujat?

Linai

Linai portretas
ka tu čia sapalioji....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių