Quantcast

Į šilumos ūkį investuos beveik 30 mln. eurų

Per penkerius metus įmonė "Klaipėdos energija" įrangai ir vamzdynams planuoja atseikėti apie 30 mln. eurų. Tai padės sumažinti šilumos gamybos sąnaudas ir nuostolius trasose, pagerinti energijos tiekimą vartotojams.

Miesto tarybai bus teikiamas tvirtinti bendrovės "Klaipėdos energija" 2018–2022 m. investicijų planas ir jo finansavimo šaltiniai.

Klaipėdos savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėja Violeta Gembutienė informavo, kad šilumos tiekėjas, teikdamas naujų šilumos bazinių kainų projektą, suderintą planą turės parodyti Valstybinei kainų ir energetikos kontrolės komisijai.

Per penkerius metus įmonė "Klaipėdos energija" į įrangą ir vamzdynus planuoja investuoti 28,31 mln. eurų. Už šias lėšas ketinama atnaujinti nusidėvėjusią ir pasenusią šilumos gamyboje naudojamą elektros įrangą, taip pat šilumos gamybos įrenginių valdymo įrangą.

Investicijos bus skirtos ir vamzdynams atnaujinti. Numatyta pakeisti įvairaus diametro tinklų – Klaipėdoje – 28,04 km, Gargžduose – 2,02 km.

Prognozuojama, kad tai padės šilumos tiekimo nuostolius sumažinti nuo 13,1 iki 12,5 proc. Tiesa, palyginti su kitais šalies miestais, šilumos nuostoliai trasose Klaipėdoje yra vieni mažiausių.

Teigiama, kad, įgyvendinus bendrovės "Klaipėdos energija" investicijų plane numatytas priemones, taip pat sumažės šilumos gamybos išlaidos, padidės šilumos perdavimo efektyvumas ir šilumos tiekimo patikimumas vartotojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kažin ar su tuo Kalipėdos energijos šilumos ūkiu

Kažin ar su tuo Kalipėdos energijos šilumos ūkiu portretas
nėra taip kaip su Klaipėdos vandeniu, kur surinkti miestiečių mokesčiai ir įmonės pelnas(+ES lėšos)panaudojami viso Klaipėdos rajono trasų pajungimui į bendrą sistemą?T.y., iš mūsų lėšų įrenginėjamas vandentiekis pvz.Darbėnams, Kretingos raj.ir pan.MES MOKAME UŽ KITUS!Nejaučiu jokio pasitikėjimo tokioms skelbiamoms investicijoms, nes nieko gero iš to nėra:rajone gyvenantys visai netrokšta jungtis prie Klaipėdos ir patapti melžiamom karvėm-visam laikui atsidurti monopolistų vergovėje.Kas nežino kad tiek savas šulinys be skaitiklio, tiek savas kuras yra daug pigiau nei va tokių aferiugu siūloma nestabilių kainų vandentiekio ar šilumos tiekimo sistema?

Taikos 55

Taikos 55 portretas
Kol kas mokame nedaug,nors ir nerenovuotas.Kaip specai aiskina,kuo butu name daugiau,tuo siluma pigesne.Pas mus astuoni iejimai 120 butu.Tik variklis,kuris isjudina visa vandeni,pakelia i penkta auksta ,yra suchalturintas.Tik,tik uztenka jegos,O pries kokia astuonis metus,mokejome didelius pinigus,uz nauja.Pasirodo apgavo,silpnokas variklis.Ir kada tie zulikai sedes kaliuzeje?

Albonis

Albonis portretas
Lanzbergis su Kubilium sugriove tai kas galejo klesteti Lietuvoje...kolukiiai ,fabrikai,gamyklos,o tai ka tikrai reikia griauti....centralizuota silumos tiekima ir visa aparata tai paliko kaip edzias tiems kas tingi dirbti ir gali gyventi is mokesciu moketoju pinigu!!!Dujos pasonej,pastatei po keleta katiliuku ant poros trejeto namu ir baigta ir vamzdynu bei zoles nereikia sildyti!!!!!!!!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių