Quantcast

Į nuotykių parką – tik pateikus asmens duomenis

Klaipėdietę nustebino nuotykių parke "Kar kar" darbuotojų renkami klientų asmens duomenys. Gyventoja tikino nesulaukusi paaiškinimo, kodėl pramogų paslaugas teikiančiai įmonei prireikė jos asmens kodo ir telefono.

"Kaip čia dabar yra?"

Klaipėdiečių šeima su atžalomis laiką nuotykių parke leido visą savaitgalį.

"Vaikai norėjo palaipioti tarp medžių ištiestomis laipynėmis. Nuėjus į kasą sumokėti už pramogas, mūsų buvo paprašyta pateikti asmens dokumentą. Jaunutė darbuotoja nusirašė asmens kodą, paprašė telefono numerio. Aš paklausiau, kaip čia suprasti, juk pagal įstatymą asmens duomenis draudžiama rinkti. Ar ši įmonė turi asmens duomenų valdytojo statusą?" – retoriškai klausė moteriškė.

Iš nuotykių parko darbuotojos, kurios amžius labai priminė moksleivės, moteris išgirdo itin nemandagų atsakymą.

"Esą jei mums nepatinka, galima nepirkti bilieto ir neiti pramogauti. Oho, pagalvojau. Nieko panelė mums daugiau neaiškino, tik pareiškė, jog taip elgtis įsakė jos viršininkas. Kaip čia dabar yra? Niekas neįspėjo, nepaaiškino. Nuėjome susimokėti 11 eurų. Ten ir pareikalavo asmens dokumento, aš neturėjau, tad vyras ieškojo vairuotojo pažymėjimo. Kam reikalinga nurašinėti asmens duomenis, jei vaikai tik laipynėmis palaipioja? Asmens duomenys yra tik to asmens, banke ir tai atsiklausia dėl duomenų naudojimo, ten reikia sutikimą pasirašyti", – pasakojo klaipėdietė Audronė.

Kam reikalinga nurašinėti asmens duomenis, jei vaikai tik laipynėmis palaipioja?

Apsisaugo nuo nuostolių

Nuotykių parką valdančios įmonės vadovas Mindaugas Žilys nebuvo patenkintas klaipėdietės pastaba dėl asmens duomenų rinkimo.

"O ką mums daryti? Klientams duodama brangi įranga. Ji 300 eurų kainuoja. O jei sugadins? Jie pasirašo sutartis, kuriose viskas nurodyta. Jie skaito jas. Turėtų būti aišku visiems", – tikino M.Žilys.

Pasak jo, esą nuotykių parke kiekvienas klientas į rankas gauna sutartį, kurioje nurodyta, kokiais tikslais buvo pasižymėti jų duomenys.

"Jie nerenkami. Jie tik nurašomi. Yra daug atvykėlių, iš užsienio – taip pat. Tam ir renkami duomenys, kad būtų galimybė išieškoti žalą, jei įranga būtų sugadinta. Visoje Lietuvoje panašūs parkai taiko tokią praktiką. Tai nėra joks išradimas. Kai klientas grąžina įrangą, sutartis jam yra grąžinama. Su ja jie gali ką nori daryti", – aiškino M.Žilys.

Apie tokio dokumento nešiojimąsi, kol vaikai laipioja laipynėmis, klaipėdietė net neminėjo.

Pasak jos versijos, duomenys tiesiog buvo nurašyti, pasižymėti, o tai įvyko jau po to, kai vaikai buvo papramogavę.

Pučia akis?

"Visi akis išpučia. Aiškina, kad nieko neduos, jokių duomenų neteiks. Mes neverčiame pramogauti, gali nepramogauti, jei nesiteikia duomenų pateikti. Mes negalime svetimo asmens dokumento laikyti, kol kažkas pramogaus. Mums taip pat reikia kažkaip apsisaugoti. Yra buvę įvairių atvejų. Ateina suaugę žmonės, pasirašo ne tik už savo vaikus, pasirašo net už draugus. O po to tėvai neprižiūri vaikų ar išvažiuoja prie jūros. Vėliau paaiškėja, kad vienas vaikas įrangą grąžino, o kitas į piceriją nuėjo. Visokių cirkų būna", – aiškino M.Žilys.

Visokių cirkų būna.

Pasak M.Žilio, parko paslaugomis turėtų naudotis tik vaikai su tėvų palyda.

"Protingiems žmonėms nekyla klausimų, kam tokia sutartis reikalinga. Kam kyla klausimų, paaiškinama. Nežinau, ar šiuo atveju buvo išaiškinta klientams, gal kažkas kažko nesuprato? Abiturientai gal vieni jaunesni ar vyresni atrodo. Gal rusakalbiams sunkiau paaiškinti, jaunimas neturi tokio plataus rusų kalbos žodžių bagažo", – tikino M.Žilys.

Perklaustas, ar galėjo būti, jog parko darbuotoja nepateikinėjo jokių sutarčių klientei, neaiškino, o tik nusirašė asmens kodą ir telefoną, M.Žilys pripažino, jog tiesą padėtų išsiaiškinti tik vaizdo įrašo peržiūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A.M.

A.M. portretas
A.M. Mieli ponai ir ponios, sutarties niekas neduoda."Jei labai jau reikia nusifotografuok, savininkas pasakė tik vieną sutartį rašyti" tokie buvo darbuotojos žodžiai. O paprašius sąskaitos iki šiol laukiu. Pažadėjo pats įmonės savininkas,prieš tai nusistebėjęs kaip tai jam negaliu duoti savo elektroninio pašto adreso. Laukiu sąskaitos... Manau ten ir VMI darbuotojams neprošal būtų užsukti.

M.G

M.G portretas
Melagiai!!! Neduoda jokios surarties!!! Dukrai patinka laipioti, tad teko ne karta eiti ir pateikineti savo asmens tapatybes kortele, nuraso mano duomenis i kazkoki sasviniuka sau, o apie sutarties davima nei kalbos nera.

Vytautas L.

Vytautas L. portretas
Tvarka čia yra ir vadovas Mindaugas ir teisingai ir korektiškai viską daro. Sėkmės ,Mindaugai.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių