Quantcast

Į Gdanską – užuojautos žodžiai

Tragiška Gdansko mero Pawelo Adamowicziaus žūtis sukrėtė ir Klaipėdos vadovą Vytautą Grubliauską, kuris vos prieš kelias savaites su kolega iš kaimyninio uostamiesčio posėdžiavo ir bendravo Briuselyje. Iš Klaipėdos Gdansko žmonėms išsiųsta nuoširdi užuojauta dėl miesto mero netekties.

Jautriu įrašu apie kolegos žūtį socialiniame tinkle pasidalijęs Klaipėdos meras V.Grubliauskas neslėpė esąs sukrėstas savaitgalio įvykių Gdanske.

"Sveikas žmogus turbūt protu negalėtų suvokti, kad miesto meras, dalyvaudamas labdaros renginyje, kviesdamas solidarumui ir aukojimui, dalijimuisi gėriu, tuo pat metu sulaukė dūrio į širdį. Tai makabriškiausias scenarijus, kokį tik gali likimas sukurti", – apgailestavo V.Grubliauskas, pabrėžęs, kad tai simbolinio kario žūtis mūšio lauke.

V.Grubliauskas pažinojo P.Adamowiczių ir dar prieš Naujuosius metus bendravo su juo Briuselyje Europos Regionų komiteto sesijoje.

"Jis buvo išlaikytas, orus, aukšto stoto. Tai buvo chrestomatinis solidaus garbingo ir labai atsakingo politiko pavyzdys. Ir tuo pat metu jis buvo žmogus, prie kurio bet kada buvo galima prieiti, bet kuria tema kalbėti ir visada sulaukti nuoširdaus šilto ir betarpiško bendravimo. Baisu, kad būtent į tokio žmogaus širdį susmigo žudiko peilis scenoje, stebint tūkstančiams miestiečių. Įsivaizduoju, kokia tai yra didelė netektis šeimai, visam Gdanskui, Lenkijos bendruomenei", – kalbėjo V.Grubliauskas.

Dabar sklinda įvairių interpretacijų, pasigirsta ir politinių motyvų dėl šios tragedijos, tačiau esą niekas nebesugrąžins žmogaus, kuris savo gyvenimu įrodė, kad tarnystė miestui ir jo interesams daugiau nei du dešimtmečius buvo aukščiausias prioritetas.

Klaipėdos miestas partneris yra tik Gdynė iš vadinamojo trijų miestų – Gdynės, Gdansko ir Sopoto tripolio. Kiekvienas jų turi savo merą ir išlaiko atskirą savivaldą.

"Tokių juridinių ryšių tarp Klaipėdos ir Gdansko kaip ir nėra, bet pavedžiau Tarptautinių ryšių skyriui ir savo sekretoriatui parengti ir ten išsiųsti užuojautos tekstą. Tas tekstas bus daugiau emocinis, kurį parašiau skaudama širdimi, nes jaučiuosi praradęs artimą žmogų ir bičiulį. O jei bus bent menkiausia galimybė nuvykti į P.Adamowicziaus laidotuves, mėginsiu tai padaryti", – teigė V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Emigrantas

Emigrantas portretas
Mebemanykite, šitas liberalas praradęs nuoširdumą

neskubėkit su išvadomis

neskubėkit su išvadomis portretas
Manyčiau, jog mero Grubliausko užuojauta tikrai labai nuoširdi ir empatiška

Gaila

Gaila portretas
Buvau vasara Gdanske.Labai grazus miestas,paliko gera ispudi.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių