Quantcast

Į darželį – tik žinant kodą

Uostamiesčio ikimokyklinio ugdymo įstaigos vis didesnį dėmesį skiria saugumui. Vitės kvartale įsikūręs lopšelis-darželis "Bitutė" įsirengė elektroninius užraktus. Patekti į įstaigą galima tik įvedus specialų kodą.

Lopšelio-darželio "Bitutė" direktorė Aušra Milvydienė teigė, kad elektroninis užraktas atsirado panaudojus lėšas, surinktas iš auklėtinių tėvų skirtos 2 proc. paramos.

"Pasitarėme su tėvų taryba ir apsisprendėme didinti vaikų saugumą įrengdami elektroninius užraktus", – pasakojo vadovė.

A.Milvydienė tvirtino, kad daugiau nei mėnesį veikianti sistema pasiteisino.

"Žinome, kad ne tik vaikai sugalvoję neišeis iš darželio, bet ir neužklys pašaliniai. Ypač vakare, kai vaikai su auklėtojomis grupėse lieka vieni. Esame įsikūrę rajone, kuriame nežinai, kas ir kada gali užeiti į įstaigą. Elektroninis užraktas tikrai didina saugumą", – pabrėžė direktorė.

Lopšelis-darželis "Bitutė" elektroninius užraktus buvo įsirengęs ir prieš keletą metų, tačiau jų teko atsisakyti. Įrenginiai sugedo, o remontas daug kainavo.

"Vėl grįžome prie to paties, nes saugumas – svarbiausia. Niekada negali žinoti, kas gali nutikti", – tvirtino vadovė.

A.Milvydienė atkreipė dėmesį, kad kai kurios įstaigos jau seniai įsirengė elektroninius užraktus ir tuo yra patenkintos.

"Dabar net į daugiabučių namų laiptines paprastai nepateksi. Gal tėveliams iš pradžių ir buvo sudėtinga suvesti kodą, tačiau jie prie to priprato. Bent kol kas visi yra patenkinti. Jokių nusiskundimų nesulaukėme", – pabrėžė direktorė.

Įrengti vieną spyną įstaigai atsiėjo apie 250 eurų. Kaina priklausė ir nuo to, kiek elektroninių raktelių norėjo įsigyti tėvai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Justui

Justui portretas
Dideli vaikai i darzeli neina, o darzelinukus reikia nuvesti i grupes, o ne iki darzelio vartu.

SD

SD portretas
čia atėjo Justas ir bandė papersti, bet prišiko kelnes...

geras

geras portretas
taigi sansiuoje senelio marciukes mokykloj kodas jau kieme i ji nepapulsi nezinodamas
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių