Quantcast

Į butus grįžta karštas vanduo

Į šiaurinės miesto dalies gyventojų butus sugrįžta karštas vanduo. Dalis vartotojų patogumais galėjo džiaugtis jau trečiadienio vakarą. Po dviejų savaičių šis išbandymas lauks pietinės miesto dalies gyventojų.

Dirbo iki vėlumos

Karšto vandens tiekimas šiaurinės miesto dalies gyventojams buvo laikinai nutrauktas dėl tradicinių šilumos trasų patikrinimų padidintu slėgiu.

Hidrauliniai bandymo šioje miesto pusėje šiemet startavo savaite anksčiau nei įprastai.

Tradiciškai pirmadienio rytą šiaurinės pusės gyventojai dar galėjo džiaugtis patogumais, tačiau vakare karšto vandens nebebuvo. Patys trasų patikrinimai padidintu slėgiu vyko antradienį.

Šilumininkai skubėjo atlikti bandymus, kad gyventojams kiltų kuo mažiau rūpesčių. Tad buvo dirbama iki vėlumos.

Dalį šiaurinės miesto dalies gyventojų karštas vanduo turėjo pasiekti jau trečiadienio vakarą. Tarp tokių buvo Kauno gatvės ir Šilutės plento kampas, Paryžiaus Komunos gatvė, Gandrališkių gyvenamasis kvartalas. Šiluma visada pradeda tiekti nuo šios pusės. Tai nulemia techniniai dalykai.

„Daliai vartotojų buvome atnaujinę karšto vandens tiekimą, tačiau, ar šis pasiekė butus priklauso ne tik nuo mūsų. Šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojai turi nuimti akles, paruošti daugiabučio namo įrenginius termofikacinio vandens priėmimui. Kad imtųsi šių darbų, trečiadienio rytą buvome išsiuntę pranešimus. Nežinome, kiek sureagavo, kiek darbų buvo atlikta“, – pasakojo bendrovės „Klaipėdos energija“ Šilumos tiekimo tarnybos vadovas Arūnas Smaguris.

Išryškėjo vamzdynų defektai

Pasak vadovo, daliai šiaurinės miesto dalies gyventojų atnaujinti karšto vandens tiekimo nebuvo galima atnaujinti dėl vykdomų darbų. Elektrinėje buvo keičiamos didelės sklendės.

„Šiandien nuo ryto vėl pajunginėjome kvartalus. Iki vakaro tikimės, kad karštas vanduo pasieks didžiąją dalį vartotojų. Tačiau, kaip ir minėjau, tai priklauso ir nuo namo šildymo bei karšto vandens sistemų prižiūrėtojų“, – akcentavo ketvirtadienį vadovas.

Patikrinimų metu išryškėjo tinklų pažeidimai. A.Smaguris pasakojo, kad viena tokių vietų Liepų gatvėje, ties geležinkeliu. Šiais tinklais karštas vanduo pasiekia autobusų parką.

Dar vienas defektas nustatytas Ramiojoje gatvėje. Kita įtartina vieta Tilžės gatvėje ties sankryža su Šilutės plentu. Tiksli dar nėra žinoma. Reikia atlikti kasinėjimus.

Tinklai įtarimų kelia ir kvartale prie santuokų rūmų. Tačiau, anot A.Smagurio, defekto gali ir nebūti. Pasitaiko, kad nutekėjimas yra, nes prižiūrėtojai paliko pravirus namo drenažinius vamzdžius dėl nelaikančių sklendžių.

„Yra ir dar kelios įtartinos vietos, tačiau patvirtinti, kad ten yra defektai, dar negalime“, – komentavo vadovas.

Baiminasi dėl miesto pietų

A.Smagurio teigimu, šiemet defektų hidraulinių bandymų metu šiaurinėje miesto dalyje nustatyta mažiau nei praėjusiais metais.

„Situacija tikrai geresnė. Šioje pusėje yra rekonstruota daug tinklų. Tad defektų nustatoma mažiau. Sunku pasakyti, kaip bus ateityje. Būna atvejų, kai hidraulinių bandymų metu defektų nėra nustatoma, pradėjus eksploatuoti vamzdžius šie išryškėja. Vamzdžiai būna prasitampę ir silpnos vietos, kurios atlaikė patikrinimus, pratrūksta“, – komentavo vadovas.

Po šiek tiek daugiau nei dviejų savaičių – birželio 4 d. hidraulinių bandymų savaitė startuos pietinėje miesto dalyje. Dėl jos šilumininkams kyla daugiau nerimo nei dėl šiaurinės.

„Tikimės, kad nieko rimto nebus, bet, kaip bus iš tikro, pamatysime. Įtariame, kad situacija bus prastesnė nei praėjusiais metais dėl vasarą ir rudenį praūžusių liūčių, potvynio“, – numatė vadovas.

A.Smaguris atkreipė dėmesį, kad senamiesčio teritorijose, kurios apsemiamos, seni šilumos vamzdžiai buvo pakeisti į poliuretano. Pastariesiems nekenkia apsiėmimas.

Pietinėje miesto pusėje visi kvartaliniai tinklai yra kanaliniai, kuriems kenkia vanduo.

„Sunku pasakyti, kokią jiems įtaką bus padariusios liūtys ir potvyniai. Bus kaip bus. Vis tiek reikės remontuoti. Geriau pasiruošti dabar nei rūpesčių kiltų žiemos viduryje“, – pabrėžė vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jau penktadienis, o mes dar neturine vandens. Kas per nesamone, kad „Daliai vartotojų buvome atnaujinę karšto vandens tiekimą, tačiau, ar šis pasiekė butus priklauso ne tik nuo mūsų. Nežinome, kiek sureagavo, kiek darbų buvo atlikta. Reiskia, galejo kazkas nesureaguoti, kad reikia vandeni pajungti, ir mes iki penktadienio sedim be vandens. Super. Nera zodziu.

to Aišku

 to Aišku portretas
O kur Lietuvoje yra zurnalistai?Yra specialiai samdyti zmones kad jie rasytu ta,ka jiems diktuoja .

Aišku

Aišku portretas
Nu turbut karas buvo kokius 4metus kad vanduo sugrįžo kaži kiek tai žurnalistei metų kas ja mokino nemoka nei antraštės parašyt!!
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių