Quantcast

Gyventojai Šuns dieną minės bėgdami

Uostamiesčio keturkojų mylėtojai savaitgalį rinksis į jau tradiciniu tampantį bėgimą su šunimis. Taip nuotaikingai bus minima Šuns diena.

Sekmadienį uostamiestyje planuojamas Šuns dienai skirtas nuotaikingas keturkojų ir jų augintojų bėgimas.

Šunų ir jų augintojų bei mylėtojų bėgimas Klaipėdoje rengiamas jau ketvirtą kartą, tačiau Šuns dienai paminėti – antrą.

Gyvūnų prieglaudos „Linksmosios pėdutės“ steigėja ir minėto bėgimo organizatorė Simona Šakinytė teigė, kad jau tradiciniu tampantį bėgimą skatina organizuoti ir nemenkas jo dalyvių dėmesys.

„Žmonės patys neleidžia, kad išblėstų ši iniciatyva, ir šiaip tiesiog norisi paminėti spalį Gyvūnų globos dieną, o balandį – Šuns dieną“, – neslėpė S.Šakinytė.

Bėgimo organizatoriai jau sulaukė ir augintinių neturinčių, tačiau nuotaikingame bėgime norinčių dalyvauti klaipėdiečių skambučių. Teiraujamasi, ar bus galima keturkojį „pasiskolinti“.

„Kalbėsime su mūsų globotiniais. Praėjusiais metais „paskolinome“ tris šunis, tai du iš jų sutiko bėgti, o vienas – ne“, – prisiminė S.Šakinytė.

Tad šiemet dar prieš renginį ketinama įvertinti, ar šuo bent jau prieglaudos teritoriją paliks vedinas svetimo žmogaus, ir bus sprendžiama dėl keturkojo dalyvavimo bėgime.

Nuotaikingo bėgimo dalyviai balandžio 23 d., Šuns dienos išvakarėse, kviečiami rinktis už Vasaros estrados, kur prasideda pėsčiųjų ir dviračių takas.

Dalyvių registracija ir numerių išdavimas prasidės nuo 12 val., bėgimui startas bus duodamas 13 val.

Šiųmečio bėgimo naujovė – vaikų trasa. Vaikų bėgimas prasidės 13.45 val.

Anot organizatorės, tokios trasos pageidavo praėjusių metų bėgimo dalyviai.

Suaugusiųjų bėgikų trasos ilgis – 4 km, mažųjų bėgikų – 200 m. Greičiausi bėgikai bus apdovanoti.

Taip pat bus įrengta ir šunų išbandymo trasa. Ja keturkojai turės atbėgti pas savo šeimininką ir nesusigundyti nė vienu iš gausybės pakeliui paliktų skanėstų ar žaislų.

Išskirtiniai reikalavimai bėgikams nėra keliami. Keturkojų augintojų prašoma būti atsakingų – šunys neturėtų bėgti be pavadėlių, prašoma pasirūpinti maišeliais ekskrementams bei turėti geriamojo vandens.

Bėgime, kaip įprasta, bus renkamas ir starto mokestis. Tiesa, jo dydis nėra nustatytas, nes tai – auka prieglaudai.

Bėgimo metu surinkti pinigai bus skiriami gyvūnų prieglaudos plėtrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilnas nuzmogejimas

 Pilnas nuzmogejimas portretas
tukstanmecius suo lakste vardan ZMOGAUS. Dabar zmones laksto vardan SUNS. Istikimas, patikimas, supramtantis ir t.t. Bet tai vistiek gyvulys !

to Vika

to Vika portretas
Cia ne senutelis suo... O anglu seteris.. Jaunas..

Vika

Vika portretas
Viskas gerai...tik kam bevarginti tą senutėlį gražų šuniuką,manau,jau atitarnavusį šeimininkui.?Gal jam daugiau poilsio reikia (tas,kur prie dviračio matosi).Net gaila.:) Sėkmės jums :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių