Quantcast

Grobis pliažuose – ir tualetinis popierius

Prižiūrėtojai paplūdimių prieigose įrengtuose tualetuose nespėja dėti vis naujų tualetinio popieriaus rulonų, kurie, visų nuostabai, išgaruoja labai greitai. Tualetinis popierius paprasčiausiai vagiamas.

Prižiūrėtojai paplūdimių prieigose įrengtuose tualetuose nespėja dėti vis naujų tualetinio popieriaus rulonų, kurie, visų nuostabai, išgaruoja labai greitai. Tualetinis popierius paprasčiausiai vagiamas.

Veikia dar ne visi

Klaipėdos paplūdimių prieigose yra penki konteineriniai tualetai. Du įrengti Smiltynėje, po vieną – Pirmojoje Melnragėje, Vėtros gatvėje, vadinamojo neįgaliųjų pliažo automobilių stovėjimo aikštelėje, Giruliuose, prie tako ties stovykla „Žuvėdra“. Vienas jų atsiėjo beveik 15 tūkst. eurų.

Kol kas veikia tik trys iš penkių tualetų, nes užtruko poros jų prijungimo darbai.

Tačiau, anot biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus Virginijaus Urbono, problemą savivaldybė sprendžia.

Konteineriniai tualetai dar neveikia Antrojoje Melnragėje, vadinamajame neįgaliųjų pliaže.

Klaipėdai priklauso 8 kilometrų ilgio paplūdimio ruožas. Jame įrengtas 21 tualetas. Vienas iš jų – Pirmojoje Melnragėje – yra mokamas.

Tvarką užtikrintų prižiūrėtojas

V.Urbonas atkreipė dėmesį, kad norint, jog tualetai būtų tvarkingi, juos turi prižiūrėti žmogus.

„Praėjusiais metais nemokamas tualetas buvo atidarytas Giruliuose. Šiemet jį teko remontuoti. Viską išpjaustė, išnešė. Norint tvarkos, turi būti budintis žmogus“, – tvirtino direktorius.

Vadovas pripažino, kad iš tualetų dingsta net tualetinis popierius.

„Padeda ruloną, o po pusvalandžio nebėra. Graudu žiūrėti, kaip vagiamas tualetinis popierius. Perkame pigiausią ir net toks dingsta. Tik padedame – ir jau nebėra. Suprasčiau, kad atsiplėštų gabalą, o čia visą ruloną išneša. Nespėjame padėti. Atrodo, smulkmena, bet tai kainuoja“, – komentavo direktorius.

Tualetų reikėtų daugiau

Poilsiautojai dažnai skundžiasi, kad paplūdimiuose trūksta tualetų. Tačiau V.Urbonas atkreipė dėmesį, kad jie yra prie pagrindinių takų.

„Reikia paeiti kelis šimtus metrų. Arčiau pastatyti nėra galimybių. Važinėjame po pasaulį. Matome, kad ir ten iki tualetų reikia šiek tiek nužingsniuoti“, – tvirtino direktorius.

Vis dėlto V.Urbonas sutiko, kad kai kuriuose taškuose tualetų trūksta. Vienas tokių – Pirmojoje Melnragėje esantis moterų paplūdimys.

„Šioje vietoje nėra nei prievažos, nei priėjimo. Nupirkti ir pastatyti tualetą būtų paprasta. Tačiau turi būti infrastruktūra, kur jį prijungti. Tad kai kuriose vietose to padaryti neįmanoma. Dėl to ir nėra tualetų pačiame paplūdimyje“, – komentavo vadovas.

Pirmojoje Melnragėje esančiame moterų pliaže, anot V.Urbono, būtų galima pastatyti biotualetą. Tačiau kyla klausimas, kaip jį reikėtų prižiūrėti.

„Nėra taip paprasta. Tačiau bėgant laikui galbūt tualetas atsiras ir šiame paplūdimyje“, – sakė V.Urbonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jusu vardas

jusu vardas portretas
uzsienyje tualetus nemokamus stato papludimy prie baru ir tai yra ju atsakomybe priziureti tualetus. Nori baro, tai prashom ir tuliku apsirupinti. Ir shvaru ir niekas nesiskundzia. O pvz festivaly kur maziau tvarkos, moteriske stovi su rulonu popieriaus ir kiekvienam duoda kiek reikia to popieriaus

klaipėdoje

klaipėdoje portretas
paplūdimiuose prie kavinukių stovi užrakinti tualetai, o toliau už kopų, pvz 1 Melnragėje - mokamas. Kas belieka poilsiautojams, jei neturi 30 ct, tai į jūrą.....Olandijoje pvz kopose pilna nemokamų tualetų, kuriuose švaru, kvepia dezodorantais, visur yra tualetinio popieriaus. Čia toks lietuvių mentalitetas, net šikpopierį vogti.

Čiubaka

Čiubaka portretas
"Vienas jų atsiėjo beveik 15 tūkst. eurų." Kaune "auksiniai" konteineriai prasideda nuo pusės limono, respektas KLP da pigiai prasisukot :)
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių