Quantcast

Grius nelegalūs statiniai prie Vilhelmo kanalo

  • Teksto dydis:

Baigus išsamų Šilutės rajono Kintų seniūnijoje, Karaliaus Vilhelmo kanalo pakrantėje įsikūrusios sodybos ir šalia jos esančių statinių teisėtumo patikrinimą, įtarimai dėl nelegalių statybų pasitvirtino. Nustatyta, kad devyni statiniai pastatyti valstybinėje žemėje už sklypo ribų.

Pilietei R. R. nuosavybės teise priklausantis žemės sklypas Kalviškių k. 1, Kintuose, yra ne tik greta Karaliaus Vilhelmo kanalo, bet ir telmologiniame draustinyje.

Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos (VTPSI) Klaipėdos skyriaus pareigūnai į patikrinimą pakvietė Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos, Šilutės rajono savivaldybės administracijos, Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos Šilutės skyriaus ir Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio atstovus. Įvertinę šių institucijų pateiktas išvadas, dokumentus ir paaiškinimus, specialistai konstatavo su statinių statyba susijusius pažeidimus. 

Nustatyta, kad valstybinėje žemėje šalia R. R. nuosavybės teise priklausančio žemės sklypo 9 nesudėtingi statiniai pastatyti neturint valstybinės žemės patikėtinio sutikimo ar susitarimo dėl naudojimosi šia žeme. Taip pat  pačiame R. R. žemės sklype yra statinių, pastatytų nepasirūpinus privalomais jų statybą leidžiančiais dokumentais.  

VTPSI Klaipėdos skyrius pareikalavo per 6 mėnesius nugriauti statinius valstybinėje žemėje ir sutvarkyti statybvietę. Dėl sklype esančių savavališkų statinių surašyti savavališkos statybos aktai ir statytojai pateikti privalomieji nurodymai pašalinti padarinius.

Statybos valstybinės priežiūros pareigūnai kontroliuos reikalavimų vykdymą ir, reikalui esant, imsis kitų teisės aktų nustatytų veiksmų savavališkos statybos padariniams pašalinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Notas

Notas portretas
Kada grius nelegalus statiniai Druskininkuose?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių