Quantcast

Greičio matuokliai „šaudys“ į abi puses

Klaipėdos gatvėse rengiamasi griežtesnei greičio mėgėjų medžioklei. Jau šiemet uostamiestyje turėtų atsirasti ne tik atvažiuojančių, bet ir nuvažiuojančių automobilių greitį stebėsiančių matuoklių.

Klaipėdoje gatvių ereliams artinasi sunkesni laikai – automobilių greitis mieste bus stebimas griežčiau.

Klaipėdos savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis teigė, kad dar šiemet miestas ketina įsigyti bent vieną arba du greičio matuoklius, galinčius fiksuoti tiek artėjančių, tiek tolstančių automobilių greitį.

„Jis bus kitoks nei dabar yra mieste. Ten, kur techninės galimybės leis, jie tiesiog bus statomi ant gatvių apšvietimo stulpų, praktiškai bet kurioje vietoje“, – naująjį įrenginį apibūdino M.Poimanskis.

Pašnekovas pastebėjo, kad greičio matuoklio savybė fiksuoti skirtingomis kryptimis judančių transporto priemonių greitį yra susijusi su tuo, kaip sumontuotas ir kiek juostų apžvelgti geba įrenginys.

Anksčiau Klaipėdoje sumontuoti vadinamieji radarai nepajėgs kontroliuoti dviem kryptimis judančių automobilių.

„Tuo laiku, kai jie buvo perkami, dar nebuvo tokių techninių galimybių, kad būtų matomos abi juostos“, – paaiškino M.Poimanskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Frost

Frost portretas
Oi kiek nepatenkintų gaidelių. :D Vairuotojams, kurie iki šiol laikėsi KET tos kameros neturėtų kelti kažkokios pasipiktinimo bangos. Labai šaunu, vis saugiau bus, aš už! :)

V

V portretas
Oi tai bėda.. nu bus tai bus.. koks skirtumas? Čia motociklam tik baubas iš nugaros kad fotkins.. Iš principo kameros yra gerai tik tam, kad jos turi būti statomos tose vietose kur dėl greičio galimos avarijos, ar kitokie KET incidentai sukeliantys pavojų žmonių sveikatai.. bet pas mus dar tebėra tas komunistinis principas kad reikia skausmintiir rinkti babkes iš vairuotojų ir tiek.. Miestuose labai puikiai veikia kalneliai. kurie priverčia mažinti greitį ir nereikia jokių kamerų.

jooo....

jooo.... portretas
2008 m buvo pirkta MultaRadar S580 stacionarių greičio matuoklių, kurie pagal savo technines charakteristikas, gali vienu metu fiksuoti tiek artėjančių, tiek tolstančių TP greitį (4 ir daugiau eismo juostų, vienu metu) , bet kadangi konkurso laimėtojai buvo įpareigoti 10 metų prižiūrėti greičio matavimo įrangą ( t.y. iki 2018m) , tai mūsų šauni šalis, vietoje to, kad naudotų dabar turimą įrangą, skelbia naujus konkursus, kad dar daugiau išvaistytų pinigų, ir sena įranga tiesiog išmestų, nors ji ir kainavo 49mln. litų .
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių