Quantcast

Gerumo ir bendrystės sėklų šiemet surinko daugiau

  • Teksto dydis:

Šią savaitę apie šimtą Klaipėdos rajone gyvenančių šeimų pasieks suaukotos daržovių, prieskoninių žolelių, gėlių sėklos.

Antrus metus iš eilės Klaipėdos rajono savivaldybės rengiama pavasario paramos akcija „Padovanok dovaną, kuri užauga“ šiemet buvo dosnesnė gerumo. Gyventojai, įstaigos, verslininkai, religinių bendruomenių nariai šiemet stokojantiems paaukojo apie 2 500 pakuočių sėklų. Dalis dovanotų  sėklų – pačių gyventojų surinktos ir išsaugotos, kitos – pirktinės. Akcijai Klaipėdos rajono žmonės daugiausiai aukojo agurkų, pupų, žirnių, burokėlių, morkų, salotų, krapų sėklų. Tačiau nemažai dovanota ir kitų įvairių – gėlių, prieskoninių žolelių, špinatų, moliūgų, melionų, arbūzų.

11 Klaipėdos rajono savivaldybės seniūnijų socialiniai darbuotojai šią savaitę sėklas dalins daugiavaikėms šeimoms, vienišiems senoliams, stokojantiems, patiriantiems sunkumus.

Paramos akcijos iniciatorė, Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Violeta Riaukienė neslepia, kad tai, jog prie akcijos šiemet prisijungė daugiau gyventojų, įstaigų, kolektyvų, mokyklų, darželių, bendruomenių, religinių bendruomenių, verslininkų, džiugina ir teikia viltį, kad tampame viens kitiems geresni, atidesni, labiau atjaučiantys.

„Dovanodami, dalindamiesi ne tik auginame gerumą, bet ir puoselėjame bendruomeniškumą, pojūtį, kad visi esame susiję, vienas už kitą atsakingi, galintys padėti ir pagelbėti. Galbūt tos dovanotos  sėklos uždegs, įkvėps norą keistis, įveikti sunkumus, - teigia vicemerė. – Tie, kurie sės, augins daržoves, manau, ne tik augins agurkus, burokėlius ar žirnius, bet ir pagalvos apie tai, kad bendruomenės gerumas gali užauginti ir jų gerumo, atsakingumo, darbštumo sparnus. Labai pradžiugino vienos vienišos endriejaviškės liudijimas, kad iš pernai dovanotų sėklų užsiauginusi žirnių ir pupų, šiemet ji jau galėjo surinktomis sėklomis apdalinti kaimynes ir paaukoti jų akcijai. Įkvepia ir supratimas, kad vaikai, anūkai, matydami bendruomenės dovanas, mokydamiesi dirbti darže, įgis darbštumo, sveikos gyvensenos, bendrystės įgūdžių. Čia labai tinka lietuvių liaudies patarlė - iš mažos sėklos didelis medis užauga. Viliuosi, kad nedidelės akcijai paaukotos sėklos užaugins ir didelį mūsų bendruomenės gerumo medį, todėl esu labai dėkinga kiekvienam, kuris neliko abejingas kvietimui ir prisidėjo prie paramos akcijos stokojantiems“, – sakė V.Riaukienė.

Akciją „Padovanok dovaną, kuri užauga“ ketinama tęsti ir kitąmet. Rudenį daugelyje seniūnijų vyks ir receptų dalijimosi popietės. Iš akcijos sėklų derlių užauginusios šeimos susirinks pasidalinti iš daržovių pagamintais patiekalais, keisis receptais, pasidalins patirtimi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių