Quantcast

Gelbėtojų vasara: vėsi, bet darbinga

Nors vasara karštais orais nelepina, tačiau uostamiesčio gelbėtojams darbo netrūksta. Daugybė poilsiautojų, nepaisydami perspėjimų, nuolat brenda į audringą jūrą. Šventinio savaitgalio metu gelbėtojai taip pat plušėjo iš peties.

Nors vasara karštais orais nelepina, tačiau uostamiesčio gelbėtojams darbo netrūksta. Daugybė poilsiautojų, nepaisydami perspėjimų, nuolat brenda į audringą jūrą. Šventinio savaitgalio metu gelbėtojai taip pat plušėjo iš peties.

Mieste šurmuliuojant Jūros šventei, judesio netrūko ir uostamiesčio paplūdimiuose.

Biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki pasakojo, kad penktadienį bangavimas siekė 3–4 balus, buvo saulėta ir į pajūrį traukė daugybė klaipėdiečių bei miesto svečių.

Gelbėtojai patruliavo vandenyje bei pakrantėse, imtasi ir kitų prevencinių priemonių.

Dienraštis "Klaipėda" jau rašė, kad šeštadienį gelbėtojams teko padėti į jūrą nukritusiems parašiutininkams.

Tą pačią dieną gelbėtojai į pagalbą skubėjo ir vieno pramoginio laivelio įgulai.

"Įgula neįvertino aukščio ir užstrigo po Biržos tiltu", – pasakojo A.Siakki.

Komanda sušoko į užstrigusį laivą, jis nugrimzdo giliau ir taip pralindo po tiltu.

Šventinį savaitgalį į Danės upę buvo įkritusi ir viena moteris, tačiau ją pavyko išgelbėti netoliese buvusiems žmonėms. Netoli incidento vietos buvo laipteliai, kuriais nusileidę asmenys ištiesė įkritusiajai ranką ir ją ištraukė.

"Gelbėtojų niekas nekvietė, nors patruliuojančiųjų kateriu telefono numeriai buvo perduoti Bendrojo pagalbos centro atstovams, policijai bei šventės organizatoriams", – pastebėjo pavaduotojas.

Sekmadienis paplūdimiuose buvo kiek ramesnis. Nukritusi oro temperatūra poilsiautojų į jūrą nebeviliojo, tačiau gelbėtojai vis dar budėjo ir stebėjo vandenį.

Pašnekovo teigimu, visa ši vasara gelbėtojams – sudėtinga. Teigiama, kad jūra yra itin pavojinga ir audringa, o žmonių tai negąsdina.

"Žmonės neklauso gelbėtojų nurodymų. Brenda į jūra, motyvuodami tuo, kad esą vasara beveik praėjo, nejaugi taip ir neišsimaudysiu. Prie jūros vyksta karas, saugant žmonių gyvybes", – apibendrino A.Siakki.

Pavaduotojas pastebėjo, kad šį šiltąjį sezoną buvo vos 6,5 vasariškos dienos. Anot jo, vos pasirodžius saulei žmonės skuba į paplūdimius, jų neatbaido nei šėlstančios bangos, nei vėsus vanduo.

"Dabar žmonės gaudo kiekvieną saulėtą dieną", – konstatavo A.Siakki.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
Gelbėtojai tiek dažnai patruliuoja, kad pliažas greitai bus panašus i kelio dalį, nesuprantama, kam skirtos 4 ratų transporto priemonės - sunku suprantama. Susidaro įspūdis, kad gelbėtojai šiaip sau važinėja smėliu, o poilsiautojai po to ilgai kvepuoja degalais , nors prie jūros tikėjosi pabėgti nuo transporto. Gelbėtojai gali patruliuoti pestute .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių