Quantcast

Gelbėtojai padėjo išsekusiai viešniai

Gelbėtojai į pagalbą skubėjo retam svečiui uostamiesčio paplūdimiuose – ančiai nuodėgulei. Ties Antrosios Melnragės paplūdimiu jūroje, netoli kranto, plūduriavęs paukštis buvo visiškai išsekęs.

Antį nuodėgulę iš vandens gelbėtojai ištraukė antradienio pavakarę. Jiems užkliuvo juoda paukščio spalva.

"Buvo matyti, kad sparnuotis pavargęs. Jis negalėjo išplaukti į krantą, nors buvo ir netoli jo. Tai padaryti gyvūnui trukdė bangos", – pasakojo biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Parsinešę į krantą paukštį, gelbėtojai iškvietė Vakarų Lietuvos gyvūnų globos namų atstovus, kurie rūpinasi į bėdą pakliuvusiais laukiniais gyvūnais mieste.

Paaiškėjo, kad antis nuodėgulė – retas svečias uostamiesčio paplūdimiuose. Daugiausia jos telkiasi prie Norvegijos, Švedijos krantų. Tarnybos atstovai išsivežė nusilpusį paukštį.

Vakarų Lietuvos gyvūnų globos namų administratorė Gintarė Liutkuvienė tikino, kad anties nuodėgulės būklė – sudėtinga. Paukštis silpnas, išsekęs.

"Panašu, kad antis yra kažką įrijusi, nors gerklėje nieko nesimato. Paukštį apžiūrėjęs veterinaras lūžių ar kitų sužalojimų nerado. Vekiausiai bus kažko užlesusi. Nė vienas žmogus nepagautų laukinio gyvūno, kuris sveikas", – atkreipė dėmesį administratorė.

G.Liutkuvienė atskleidė, kad paukštis nenori lesti. Jis toliau bus stebimas, maitinamas, girdomas vandeniu. Kai atsigaus, sparnuotį paleis į laisvę.

"Taip elgiamės visada. Šiaip antys nuodėgulės retos viešnios mūsų tarnyboje. Dažniau pranešimų sulaukiame apie paprastąsias. Dabar žmonės dažnai tempiasi namo pievose rastus ančiukus. Vėliau jaunikliai atvežami pas mus. Dažnai pranešimų gauname ir į apie į bėdą pakliuvusius kirus, žuvėdras", – pasakojo administratorė.

Pasak G.Liutkuvienės, šiemet tarnyba padeda antrai ančiai nuodėgulei. Pirmoji žiemos pabaigoje buvo rasta Palangoje. Į šį paukštį buvo įsikabinusi blizgė, žvejybos valas.

"Išpainiojome, ir nuskrido tą pačią minutę", – tikino atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Reikia

Reikia portretas
Reikia,kad Vetinoriai persviestu ta paukstuka,kad pamatytu ka praryjusi Kaip nesuprasti ? Jei kazka blogo nuryjusi,juk galima operacija padaryti kaip visur ! O tada pabus keleta dienu ir paleis sveika ir laiminga . Padekite siam paukstukui,,ji nori irgi gyventi.Sekmes !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių