Quantcast

Jūroje gelbėjo lietuvių jachtą

  • Teksto dydis:

Baltijos jūroje iš ketvirtadienio į penktadienį buvo išgelbėti keturi jachtos keleiviai – du lietuviai, estas ir suomis.

Gelbėjimo operacija buvo pradėta dar ketvirtadienį, kai Lietuvos Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro (JGKC) budėtojas apie 16 val. gavo pranešimą apie sugedusią lietuvių jachtą „Leopard 24“, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Jachta dėl variklio gedimo dreifavo Baltijos jūroje 15 jūrmylių į vakarų pusę nuo Estijos Saremos salos ir buvo nešama gilyn į Baltijos jūrą. Jachta plaukė keturi asmenys: du Lietuvos piliečiai, vienas Estijos pilietis ir vienas Suomijos pilietis.

Jachta sugedo Latvijos paieškos ir gelbėjimo darbų ir atsakomybės rajone netoli Estijos krantų, tad Lietuvos JGKC budėtojas susisiekė su Estijos ir Latvijos jūrų gelbėjimo koordinavimo centrais, prašydamas inicijuoti jachtoje esančių žmonių gelbėjimo operaciją.

Latvijos jūrų gelbėjimo koordinavimo centras į įvykio vietą išsiuntė Latvijos karinių jūrų pajėgų budintį laivą „Astra“. Laivas 18.49 val. buvo įvykio vietoje ir, prisišvartavęs gedimą patyrusią jachtą, pradėjo ją buksyruoti į Ventspilio uostą. Dviem jachtos įgulos nariams, susirgusiems jūros liga  nukelti nuo jachtos buvo išsiųstas dar vienas Latvijos KJP laivas „Rezeknė“.

Penktadienį po vidurnakčio iš Latvijos JGKC gautas pranešimas, kad į Ventspilio uostą grįžo laivas „Rezeknė“ su Estijos ir Suomijos piliečiais. Laivas „Astra“ partempė jachtą „Leopard 24” su dviem Lietuvos piliečiais.

Visiems keturiems išgelbėtiems asmenims medicininės pagalbos neprireikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

labai

labai portretas
Patiko apie jūros ligą.

parašyta

parašyta portretas
parašyta abstrakčiai.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių