Quantcast

Gatvė prie Klaipėdos universiteto vėl bus atvira

Prie Klaipėdos universiteto miestelio esanti gatvė vis užkliūva miestiečiams, nesuprantantiems, kodėl ja vis dar draudžiama važiuoti automobiliais. Prasidėjus naujiems akademiniams metams, Klaipėdos universitetas alėją žada atverti.

Palei Klaipėdos universiteto miestelį einanti arterija, į kurią anksčiau buvo galima įsukti iš Herkaus Manto gatvės, uždaryta prieš kelerius metus, kai startavo aikštės rekonstrukcija.

Žadėta, kad gatvė taps atvira pasibaigus Jūros tyrimų centro statyboms, praėjusių metų pabaigoje.

Tačiau įvažoje vis dar stovi betoniniai stulpeliai su grandinėmis.

"Visą vasarą, nors pastatas ir atiduotas vertinti, gatvė yra uždaryta. Kodėl? Anksčiau universiteto atstovai sakė, kad, užbaigus naujojo objekto statybas, šia gatve bus galima važiuoti, bet pažadai nuėjo niekais. Prie universiteto pastatyti stulpai, kuriuos susierzinę žmonės dažnai nustumia. Suprantu, kad anksčiau automobiliai trukdė statyboms, tačiau praėjo pusmetis, kai jos yra finišavo", – stebėjosi klaipėdietė Elena.

Jos manymu, tai viena priežasčių, kodėl piko metu sankryžoje už Klaipėdos universiteto susidaro spūstys.

"Jei nebūtų draudimų, būtų galima tiesiai nuvažiuoti į Kretingos gatvę, Šiaurės prospektą ir kamšačių neliktų", – įsitikinusi moteris.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė tikino neturįs teisės priversti universitetą atverti įvažą.

"Tai yra vidinė Klaipėdos universitetui priklausanti gatvė. Kodėl jie nevykdo savo pažadų, negaliu atsakyti", – kalbėjo V.Paukštė.

Laikinai Klaipėdos universiteto rektoriaus pareigas einantis Artūras Razbadauskas teigė, kad alėja miestiečiams bus atverta jau artėjantį pirmadienį.

Esą iki šiol arterija, kuri ribojasi su Herkaus Manto gatve ir Šiaurės prospektu, buvo uždaryta iš Herkaus Manto gatvės pusės dėl universiteto miestelyje vykusių statybos darbų.

Šuo metu jie yra pasibaigę.

"Universitetas yra atviras ne tik studentams, dėstytojams, bet ir miestui, jo bendruomenei. Todėl Mokslo ir žinių diena yra puiki proga atverti universiteto alėją ir pakviesti miestiečius į universiteto miestelį", – sakė A.Razbadauskas.

Nuo pirmadienio bus leidžiamas eismas abiem kryptimis universiteto alėja iš Herkaus Manto ir Šiaurės prospekto. Kaip ir anksčiau, šioje gatvėje draudžiamas transporto priemonių sustojimas bei stovėjimas.

A.Razbadauskas kvietė universiteto alėja važinėti dviračiais, elektromobiliais ir kitu ekologišku transportu.

"Klaipėda yra sveikas miestas, todėl skatiname miestiečius nepamiršti "sveiko" transporto ne tik gamtai, bet ir pačių sveikatai", – komentavo jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To nesvarbu

To nesvarbu portretas
Kai kurie pasakymai logoški, bet " esant akligatviui, nepertraukiamas pėsčiųjų ir dviratininkų eismas dešiniąja Manto gatvės puse." . Tai per raudoną signalą visi varo ?

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Apie kokias spūstis laikraščiui skundžiasi klaipėdietė Elena? Šio akligatvio atidarymas neturės jokios teigiamos įtakos minimai "sankryžai už universiteto", nes ten posūkis dešinėn link Kretingos gatvės ir Šiaurės prospekto yra toliau nuo sankryžos (prieš degalinę) ir nereguliuojamas šviesoforais. Kalbant apie akligatvį, jis šioje vietoje yra reikalingas, nes: a) trišalėje sankryžoje yra mažiau konfliktinių taškų nei keturšalėje; b) mažiau konfliktinių taškų - mažiau šviesoforo fazių, t.y. sugaištama mažiau laiko prie raudono šviesoforo signalo. Tam, kad užtikrinti saugų visų eismo dalyvių eismą keturšalėje sankryžoje, turės būti keičiamas šviesoforo darbo režimas (didinamas fazių skaičius); c) esant akligatviui, nepertraukiamas pėsčiųjų ir dviratininkų eismas dešiniąja Manto gatvės puse. Tad tas vienintelis pliusas "tiesiai nuvažiuoti į Kretingos gatvę, Šiaurės prospektą" yra visiškai niekinis, palyginus su išplaukiančiomis neigiamomis pasekmėmis. Akligatvis turi likti.

Asta

Asta portretas
1. Kelias tiestas ne iš KU nuosavų lėšų. Lėšos gautos iš ŠM europinės (tai irgi mokesčių mokėtojų pinigai) arba LT mokesčių mokėtojų. Taigi kelias priklauso VISIEMS, o ne KU. 2. Ekologijos ten seniai nėra. Iš vienos pusės prie Studlendo vakarais jaunimas cypina ir dūmina savo mašinas. Tikslas neaiškus. Gal kuris labiau užbezda mergos labiau kimba? Nežinau. 3. Visi žolynai pavirto į neoficialų šunų gigantišką šikiniką. Visi rajono šunys yra ten vedžiojami, ir stebiu labai retas, net labai labai retas kuris surenka savo augintinio šūdą. Čia labai gera terpė prasisukti viešos tvarkos prižiūrėtojams.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių