Quantcast

Gargždų dangų užvaldė oro balionai

Klaipėdos apskrityje prasidėjo tradicinės oro balionų varžybos "Klaipėdos krašto taurė 2014". Keturias dienas truksiančių varžybų pirmajame starte sėkmingai pakilo visos dalyvavę komandos.

Ketvirtadienio vakarą, apie 20 val., į Gargžduose esantį Lakštingalų slėnį sugužėjo kelios dešimtys Lietuvos bei užsienio oreivių.

Visi jie susirinko į šiemet tarptautiniu tapusių oro balionų varžybų "Klaipėdos krašto taurė 2014“ pirmąjį startą.

Pirmajam startui įspūdingų spalvų bei dydžio balionus karšto oro pripildė ir į dangų pakilo daugiau nei trys dešimtys varžybų dalyvių.

Šį kartą liepos 31–rugpjūčio 3 dienomis vyksiančios varžybų startai planuojami penkis kartus. Oreivių planus nuolat koreguoja oro sąlygos, tačiau šiuo metu yra suplanuoti penki varžybiniai skrydžiai.

Karšto oro balionai Klaipėdos krašte kils rytais ir vakarais, tekant saulei ir kelios valandos iki saulėlydžio. Toks laikas – pats tinkamiausias, nes šiomis valandomis vėjai būna ramiausi.

Startams numatytos trys pakilimo vietos: – Klaipėdos aerodrome, pievelėje prie LCC tarptautinio universiteto bei Gargžduose esančiame Minijos slėnyje. Pirmasis varžybinis skrydis, kaip minėta, startavo penktadienį iš Minijos slėnio.

„Šiandien nusprendėme startuoti iš čia, todėl, kad aukštesni šlaitai mums šiek tiek užstoja vėją ir lengviau pakilti“, – pasakojo Klaipėdos oreivių klubo prezidentė Renata Narbutė.

Pašnekovės teigimu, tikimasi, kad penktadienį oras bus geresnis, todėl akį traukiantys oro balionai miesto gimtadienio dieną papuoš ir Klaipėdos dangų.

Per kelias keliolika minučių, kol į dangų pakilo visi varžybų dalyviai, slėnio šlaitus nusėdo dešimtys smalsuolių. Pastarieji net aikčiodami stebėjo oreivių pasirengimą ir skrydį oro balionais aukštyn.

Artimiausiomis dienomis visa informacija apie pakilimo vietas bei starto laiką bus skelbiama Klaipėdos oreivių klubo internetiniame puslapyje.

Varžybų organizatoriai juokauja, kad norintieji pasigrožėti margaspalviais oro balionais turės "medžioti" skrydžių vietas.

Porą valandų iki starto apie planuojamas aikšteles bus pranešama tinklalapyje www.kok.lt, kad visi galėtų į jas atvykti ir kartu su oreiviais laukti rimstančio vėjo.

Ankstų penktadienio rytą organizuotas antrasis oro balionų varžybų startas. Oreiviai kilo nuo LCC tarptautinio universiteto pievelės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiems kas moka skaityt

Tiems kas moka skaityt portretas
Apie skrydi šiandien vakare informacija jau yra ! O dar tik 12 val. Mes tikrai būsim !

kl

kl portretas
NEPRANEŠA JIE PRIEŠ PORA VAL.

kl

kl portretas
NEPRANEŠA JIE PRIEŠ PORA VAL.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių