Quantcast

Fotografavimo mokesčiu pasipiktinusi lankytoja: tuoj apmokestins ir orą

Kretingos muziejuje lankęsi klaipėdiečiai nustebo išgirdę apie fotografavimo mokestį. 12 eurų už bilietus atseikėjusi keturių asmenų šeima būtų turėjusi tiek pat suploti ir už galimybę įsiamžinti įstaigai priklausančiame Žiemos sode.

Už nuotraukas – trys eurai

Sekmadienio popietę praleisti kultūringai nutarę klaipėdiečiai neaplenkė Kretingos muziejui priklausančių Grafų Tiškevičių dvaro rūmų ir Žiemos sodo.

Muziejaus ekspozicijų, esančių centriniuose rūmuose, vandens malūne ir ūkvedžio name lankymas suaugusiesiems kainuoja tris eurus.

Todėl kasoje klaipėdietė Virginija P. (vardas ir pavardė redakcijai žinomi – I.L.) padavė 12 eurų už keturis bilietus.

Čia lankytojai buvo įspėti iškart susimokėti ir už fotografavimą, jei šie esą savo išmaniaisiais telefonais žada įsiamžinti muziejaus erdvėse.

Šios paslaugos kaina asmeniui – taip pat trys eurai.

Suglumę žmonės papildomų 12 eurų nuotraukoms pagailėjo.

Kainyną patvirtino taryba

Lietuvoje jau tuoj reikės mokėti net už orą.

"Lietuvoje jau tuoj reikės mokėti net už orą. Kiek pati esu buvusi Luvro ar Vatikano muziejuose, išskyrus Siksto koplyčią, visur laisvai leidžiama fotografuoti. Galbūt tai įeina į bilieto kainą, niekas ten ir nekelia klausimo – fotografuosiesi ar ne. Tai savaime suprantama. Tūkstančiai kinų per dieną kiekvieną paveikslą ar statulėlę iš visų pusių nufilmuoja. Mokėti papildomus pinigus už galimybę nusifotografuoti Žiemos sode tiesiog nekilo ranka. Šeimai tai – dviguba finansinė našta", – apmaudavo Virginija P.

Pasak Kretingos muziejaus direktorės Vidos Kanapkienės, kainyną dar 2016-aisiais patvirtino Kretingos rajono savivaldybės taryba.

Žiemos sode už fotografavimąsi pavieniams asmenims šiuo metu tenka suploti po tris eurus, o vestuvių, krikštynų ir kitų proginių fotosesijų fotografavimas čia kainuoja 30 eurų.

Filmavimas, fotografavimas komerciniais tikslais muziejaus patalpose, Žiemos sode kino filmams, įmonių reprezentacijoms, reklaminiams klipams, leidiniams vienai valandai – 60 eurų.

Tiesa, muziejaus darbuotojai esą į situaciją žiūri lanksčiai ir šeimai ar grupelei draugų leidžia fotografuotis visiems už vieno bilieto kainą.

Pinigai – infrastruktūrai gerinti

"Teoriškai kiekvienas žmogus turėtų mokėti už save, bet mes per daug nesismulkiname. Bet jeigu krikštynos, vestuvės ar kitos proginės šventės, tada kainuoja 30 eurų", – patikslino V. Kanapkienė.

Direktorės teigimu, besifotografuojančiųjų Žiemos sode netrūksta.

Iš specialiųjų programų, į kurias įeina visos mokamos paslaugos, muziejus kasmet surenka per 100 tūkst. eurų.

Pinigai skiriami įstaigos infrastruktūrai gerinti.

"Iš to gyvena muziejus. Tai yra mūsų pajamos: visa ūkinė, organizacinė, muziejinė veikla, Žiemos sodo priežiūra, augalų, sanitarinių priemonių įsigijimas ir panašiai. Ir tų pinigų nepakanka, nes objektas yra didelis", – vardijo V. Kanapkienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Linas

Linas portretas
Teko ten butį ,tai pritariu del kainų ,o geriausios tai jų kavineje .paprastas kepsnys (buvo litai) apie 70 lt kava 6 lt. Kai kitur 10 -13 ir kava 1- 1,5 lt buvo. Niekas ir nevalgę nors žmonių buvo daug.

Ha

Ha portretas
O kas čia nuostabaus Grūto parke Druskininkuose jau prieš kokius 15 metu reikėjo mokėti o kodėl kiti muziejai negali apmokestinti matyt kaimiečiai niekur nesilaiko nes dabar daug kur turisto mokestį reikia mokėti nors sako kad neprivaloma bet žinot kaip tas baigiasi jie pasinaudoja ir lupa

Jonas

Jonas portretas
Ko jus verket tai padekit islaikt muzieju aukokit . Visur mokama uzsieny kur buvau
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių