Quantcast

Fontanų vandenyje slypi užkratai?

Įkaitus orams, klaipėdiečiai suabejojo, ar miesto fontanų vanduo tikrai yra saugus. Nemažai žmonių ir patys nevengia juose atsigaivinti. Nors fontanuose neretai braido šunys ar prausiasi benamiai, regis, jų vandens kokybė mieste nėra tiriama.

Įkaitus orams, miesto fontanai tapo atgaivos oazėmis, kurios pritraukia ir mamas su vaikais, ir šunų mylėtojus su šunimis, taip pat – benamius.

"Ir vaizdas tikrai nekoks. Čia pat šuniukas braido, jo šeimininkas, benamis žaizdotas kojas sumerkęs, šalia vaikai turškiasi. Ar vaikams saugus toks vanduo? Ar jame nėra kokių nors užkratų?" – klausė mažamečius auginanti ir dažnai prie miesto fontanų su jais laiką leidžianti klaipėdietė.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė patikslino, jog mieste yra šeši veikiantys fontanai. Dalies jų vanduo cirkuliuoja ratu. Vadinasi, į fontano vandenį patekęs koks nors užkratas niekur nedingsta.

"Geriamojo vandens fontanėlius tikrina bendrovė "Klaipėdos vanduo". O miesto fontanai nėra skirti braidyti, bet niekur neradau, kad būtų tirta jų vandens kokybė. Neįsivaizduoju, kas tai turėtų daryti", – suabejojo I.Šakalienė.

Viešumo nepanorusi Visuomenės sveikatos centro specialistė įspėjo, kad fontanuose, kaip ir baseinuose, gali tykoti grybelis ar kitos odos ligos.

Esą žaisti ir gaivintis tuo vandeniu nėra visai saugu, tačiau pirmiausia jį reikia ištirti laboratorijose. Tada ir sužinosime, kokių ligų sukėlėjų ten galbūt yra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Brigita

Brigita portretas
Vanduo turi būti dezinfekuojamas. Tarybiniais metais vaikai būdami maudėsi ir sveiki buvo, net mintys tokios nekilo. Labiausiai serga tie, kurie yra steriliausi. Nuo per didelio sterilumo ir chemijos naudojimo serga alergijomis. Vaikai turi ir po žemę pasikapstyti ir po balas palakstyti, visa tai stiprina imunitetą padeda ir seniems žmonėms, nes žemė, oras ir vanduo yra gyvybė. (:

Fufaike

Fufaike portretas
Straipsnis apie problemos radima is oro.arba kaip vasaros metu kepti straipsnius......

Anonimas

Anonimas portretas
'Neįsivaizduoju, kas tai turėtų daryti' daug ką pasako apie Klaipėdos valdininkų kompetenciją. Toliau savo stalo nematau ir nenoriu matyti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių