Quantcast

Finišavo šilumos tinklų remontas

Uostamiestyje baigti visi šiemet numatyti šilumos tinklų remonto darbai. Šilumos tiekimo uostamiesčio gyventojams nebeplanuojama trikdyti iki kito sezono.

Uostamiestyje baigti visi šiemet numatyti šilumos tinklų remonto darbai. Šilumos tiekimo uostamiesčio gyventojams nebeplanuojama trikdyti iki kito sezono.

M.Mažvydo alėjoje jau pašalintos darbų vietą juosusios tvoros. Čia šilumos trasų remontas baigtas, kaip ir planuota, įpusėjus spaliui. Vėliau buvo tvarkoma danga, nes teko perkasti dalį alėjos.

Bendrovės "Klaipėdos energija" Šilumos tiekimo tarnybos vadovas Arūnas Smaguris teigė, kad visus šiemet numatytus darbus pavyko atlikti sklandžiai ir be didesnių trukdžių. Anot jo, kiek ilgiau esą užsitęsė tik kelio dangų atstatymas.

"Šiemet šildymo sezonas prasidėjo anksčiau. Planavome, kad galbūt startuos spalio 20-ąją. Tačiau remonto darbus spėjome baigti laiku ir miestiečiai nuskriausti neliko", – paaiškino A.Smaguris.

Šiuo metu kai kurie uostamiesčio gyventojai dar gyvena be kaistančių radiatorių. Jiems šildymo sezoną kiek atitolino renovacijos darbai.

"Tokia situacija gali būti Kretingos gatvės 15 ir 11 numeriais pažymėtuose namuose, visai neseniai šildymas buvo įjungtas Liepų gatvės 34-am namui. Šaulių gatvėje taip pat buvo namas, kurį šildyti pradėta tik šį savaitgalį. Visame mieste šiuo metu nėra nė vieno dėl mūsų kaltės atjungto namo", – akcentavo Šilumos tiekimo tarnybos vadovas.

Pašnekovas patikino, kad šiemet daugiau šilumos tinklų remonto darbų neplanuojama, galimi tik nenumatyti nedideli remontai. Jų metu gyventojams šildymas gali būti išjungtas apie valandą.

"Darbus jau planuojame ir kitiems, ir dar kitiems metams. 2016-ųjų numatomų darbų konkursai jau paskelbti. Patys pirmieji vokai turėtų būti atplėšti kitą savaitę", – teigė A.Smaguris.

Tiesa, kurioje miesto vietoje kitąmet užvirs pirmieji darbai, dar nežinoma, tai esą priklausys nuo rangovų darbo operatyvumo.

Kitąmet šilumos tinklų remonto darbai vėl turėtų vykti visame mieste: Kauno gatvės ir Taikos prospekto sankirtoje, Šilutės plento ir Statybininkų prospekto kampo ruože.

"Bus nemažai ir kvartalinių tinklų darbų. Pavyzdžiui, Liepų, Danės gatvėse", – patikino A.Smaguris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių