Quantcast

Festivalyje „Whisky&Food” – škotiški kiltai ir dūdmaišiai

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 17-19 dienomis „Nesė pramogų bankas“ kviečia į antrąjį festivalį „Whisky&Food-2015”. Šiais metais kartelę pakėlė dar aukščiau ir pasiekė tarptautinį lygį: festivalyje partnerių teisėmis dalyvaus Škotijos distilerijų atstovai.

Tris dienas ir tris naktis susirinkusiųjų laukia turininga ir kupina atradimų festivalio programa trijose „Nesė pramogų banko“ (Turgaus g. 1, Klaipėda) erdvėse – baruose „Nesė Whisky Bar“, „Irish Nesė Pub“ ir „Easy Lounge“.

Šiųmetinio festivalio programa – dar spalvingesnė: septynios viskių degustacijos su ekspertais, 4D atraimai,  dvi dienas truksiantys 30-ies viskių pristatymai  „Show room“ erdvėje, trys degustacinės vakarienės gurmanams su gyva muzika ir vedėjais, kitokia latė arbatų ir kavų degustacija, koncertai ir madų šou.

2-asis festivalis „Whisky&Food -2015” Klaipėdoje startuoja rugsėjo 17-ąją su degustacijomis „Su kuo valgomi viskiai?“ ir degustacine jūrų gėrybių vakariene „Auksinė pakrantė“.

Rugsėjo 18-19 dienomis nuo 16 val. iki 19 val.  bare „Irish Nesė Pub“ įsikurs festivalio „Whisky Show Room“ erdvė, kurioje bus pristatomi ir ragaujami per 30 skirtingų škotiškų, airiškų, japoniškų ir indiškų viskių ir amerikietiškų burbonų, specialistai konsultuos ir pasakos apie viskių istoriją ir šių gėrimų vartojimo kultūrą. 

„Whisky Show Room“ atidarymą lydės dūdmaišio garsai, škotų delegacija į Klaipėdą žada atvykti pasidabinę tikrais škotiškais kiltais.  Festivalio ekspertų komandoje – Škotijos viskių daryklų „Kingsbarns“ ir „Wemyss Vintage Malts“ atstovė Ginny Boswell, distilerijos „Ian Macleod“ atstovas Stuart Thompson, festivalio partneris – įmonės „Baltic Business Connections Ltd.“ vadovai Viktorija ir Kenny Macdonald, „Pernord Ricard Lietuva“ ekspertas Virgilijus Šumanskas,  įmonės „Mineraliniai vandenys“ ekspertas Gintautas Jašinskas ir „Bennet Distributors“ ekspertas Ansis Ancovs.

Rugsėjo 18-ąją nuo 18 val. festivalio svečiai kviečiami į gurmanišką degustacinę vakarienę „Elegantiškas bliuzas“, bare „Nesė Whisky bar“  vyks viskių degustacijos „Salyklinių viskių įvairovė“, „Kitokie burbonai“ ir įtaigūs „4D Black Bottle“ pristatymai.

Rugsėjo 17-18 dienomis 19.25 val. ir 21.55 val.  numatomos Europos vyrų krepšinio čempionato varžybų dėl 5-8 vietos ir pusfinalių transliacijos, kurios po degustacijų bus rodomos per visus „Nesė pramogų banko“ TV ekranus. 

Rugsėjo 19 d. festivalio programą papildys kitokių kavų ir „latė“ arbatų degustacija, susirinkusieji bus vaišinami DIONE ledais, nuo 19 val. kviečiame į degustacinę žvėrienos  vakarienę „Kentukio medžiotojai“,  viskių degustaciją „Salykliniai Glenfiddich“ ir kūrybines dirbtuves „Grant‘s School Of Blending“ pradedantiesiems.

Penktadienio festivalio programą vainikuos barmenų šou „Baro“ vilkai ir elektroninės muzikos atstovų „Electronic I“ koncertas, šeštadienį šventinius akcentus scenoje dėlios Olesios Žuravliovos „OŽ Design Show“ dalyvės  ir seksualusis „Pinup Girls“ duetas.

Visi festivalio koncertai ir šou – nemokami, viskių ragautuvėms ir degustacinėms vakarienėms pritaikymas optimalus kainos ir renginių kokybės santykis, galiojantis visiems norintiesiems, pasinaudojusiems išankstinės rezervacijos internetu galimybe.

Daugiau informacijos ir registracija: www.nesepb.lt/festivalis



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių